L’ACA construirà una estació de bombament a Castelldefels

Imprimeix

L'Ajuntament i solucionarà el problema de les inundacions i els vessaments d'aigües residuals

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha anunciat, a través del seu conseller, Damià Calvet, i del director de l'ACA, Lluís Ridao, el seu compromís de destinar més de 5 milions d'euros a la construcció de l'Estació de Bombament d'aigües pluvials del carrer Aragó. Aquesta infraestructura hidràulica, llargament reivindicada pel consistori baixllobregatí, és imprescindible per minimitzar les inundacions al municipi i gestionar de forma òptima la sortida d'aigües al mar.

inundacions

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha assenyalat que "la construcció de l'Estació de Bombament al carrer Aragó és una reivindicació històrica a Castelldefels, que ens ha de permetre evitar inundacions als carrers de la nostra ciutat. Per aquest motiu, celebrem l'acord arribat amb l'ACA per la inversió dels més de 5 milions d’euros en la construcció de l'Estació. Una inversió que permetrà solucionar bona part dels problemes derivats de les fortes pluges al nostre municipi, gestionar de forma adient la sortida d'aigües al mar, i continuar abordant els reptes en matèria climàtica i sostenibilitat de Castelldefels."

1595757552087

Aquesta partida econòmica forma part de les actuacions de prevenció i defensa contra les inundacions que l'ACA durà a terme per millorar el drenatge de la plana del delta del Llobregat i les lleres, que inclou també actuacions a la riera de Canyars i la riera de Can Vinader. L'estació de bombament permetrà impulsar la sortida d'aigües i gestionar el sistema de drenatge facilitant la sortida a mar perquè el sistema funcioni a ple rendiment i l'afectació de les inundacions i vessaments sigui el menor temps possible.

Substitució del col·lector d'aigües residuals

A més completarà la xarxa d'infraestructures hidràuliques de la ciutat, juntament amb el nou col·lector d'aigües residuals que substituirà l'actual col·lector interceptor de Castelldefels, que condueix les aigües grises del municipi cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans. L'actual col·lector es troba estructuralment malmès a conseqüència de nombrosos anys de servei. L'obra està prevista que comenci a finals d'any. L'objectiu de l'obra és evitar més trencaments, reparacions d'emergència i el corresponent impacte ambiental que tot això ocasiona.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu