Llum verda a la modificació del Pla Parcial de Llevant Mar

L’Ajuntament preserva l'entorn natural, amplia l'espai públic i millora Gavà Mar 

El Ple de l'Ajuntament de Gavà va donar llum verda a la modificació del Pla Parcial de Llevant Mar. La nova ordenació protegeix i restaura el sistema dunar i la pineda i destina el front litoral a usos públics. Les edificacions se situen en la franja més propera a l'avinguda Europa, incloent-hi el trasllat de les ja existents. Es reserva espai per a equipaments públics en el sector adjacent a l'autovia i s'habilita un nou tram de passeig Marítim. La resolució del plenari serà tramesa a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, que haurà d'aprovar-lo definitivament.

Captura de pantalla 2021 02 28 a las 6.03.46

Llevant Mar ocupa una extensió de més de 117.000 metres quadrats, delimitada pel carrer de l'Escala a l'est, l'autovia C-31 al nord, la platja al sud, i el carrer de Begur a l'oest. La modificació aprovada suposa una millora significativa de l'ordenació vigent quant a la preservació i recuperació del valor paisatgístic i natural del sector per posar-lo a l'abast de la ciutadania. Una millora compatible amb la creació de nou habitatge, usos hotelers i equipaments públics, segons fonts municipals.

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, explica que "estem parlant de la modificació d'un planejament urbanístic de 1990 i que gràcies al treball conjunt entre l'Ajuntament, la Generalitat i la propietat hem aconseguit que sigui exemplaritzant. No només incorpora tots els requeriments legals sinó també altres aspectes que el fan coherent amb el nostre model de ciutat, caracteritzat per un desenvolupament progressiu, equilibrat i sostenible que sempre hem defensat". Sánchez ha insistit que "amb aquesta modificació, l'Ajuntament només té una prioritat: posar per damunt de tot l'interès general de la ciutat i l'interès general del barri. Millorant els accessos i una mobilitat més sostenible i preservant el medi natural. També aconseguint que l'aprofitament municipal d'aquest sòl pugui revertir en aquest mateix sector o en qualsevol altre punt de la ciutat, però sempre en benefici del conjunt de la ciutadania.”

Aspectes més destacats del nou planejament:

• Dona compliment efectiu a la Llei de Costes, eliminant les edificacions existents (apartaments Ibiza) a la franja de 100 metres des del domini públic marítim. D'aquesta manera el front litoral es reserva per a sòls públics.

• Permet la recuperació ambiental del sistema dunar ubicat a la franja marítima, actualment malmès.

• Delimita els sòls edificables en les zones amb menor valor ambiental i amb una ordenació que minimitza l'ocupació del sòl.

• Es preserva el 70% de la superfície de pineda.

• Determina la cessió a l'Ajuntament d'uns 18.000 m2 de sòl per a equipaments públics.

• Permet l'arranjament d'aquest tram costaner amb criteris de respecte a l'ecosistema, foment de la mobilitat sostenible i priorització de l’espai públic.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix