Castelldefels mantindrà tots els grups de P3 el curs vinent

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat tres centres educatius de la ciutat baixllobregatina

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui tres centres educatius de Castelldefels i ha confirmat que la ciutat mantindrà el curs vinent tots els grups de P3, malgrat la previsible disminució d’alumnes, a causa del descens demogràfic. Ho ha anunciat després de reunir-se amb l’equip de govern municipal i amb les direccions dels tres centres educatius que ha visitat, concretament l’Escola Margalló, l’Institut Mediterrània i l’Escola Jacint Verdaguer.

La voluntat del Departament d’Educació és inamovible: el curs vinent no es modificarà l’oferta educativa de Castelldefels pel que fa a les línies de P3 i, en conseqüència, les línies d’infantil i primària”, ha subratllat Bargalló després de la visita. “L’oferta educativa que sortirà a la preinscripció és la mateixa que existeix en aquests moments”, ha afegit el conseller d’Educació. Tal com ha assenyalat Bargalló, som conscients que a Castelldefels i a altres municipis del país hi ha una certa inquietud que la minva d’alumnat comportés una minva d’oferta. Es pot confirmar que, a Castelldefels, la decisió està presa de forma molt clara: no hi ha tancament de línies i no hi ha tancament de grups.”

EvJIgWYWgAIXW7Q

De fet, el conseller ha recordat quina és la voluntat del Departament d’Educació arreu del país“Castelldefels té, com la resta del país, moviments demogràfics i, per tant, una minva any rere any de l’alumnat en edat escolar. Això que en altres èpoques es traduïa en retallades i en tancaments, nosaltres tenim molt clar que s’ha de traduir en millorar el sistema”, ha ressaltat. Segons ha explicat també, durant la reunió amb l’Ajuntament també s’han abordat altres temàtiques. “Avui hem fet un primer pas per consolidar la voluntat de crear, en un futur no massa llunyà, la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització, i també la consolidació de la taula de planificació local escolar”, ha explicat Bargalló. Un altre tema que s’ha tractat ha estat la millora de l’oferta de Formació Professional i quina oferta fem dels ensenyaments postobligatoris”. I això, ha recalcat el conseller, “només es pot fer amb l’Ajuntament i escoltant la comunitat educativa.”

De visita

El conseller d’Educació ha visitat Castelldefels acompanyat de la directora dels Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, Elena Ferreiro. En primer lloc, Bargalló ha estat rebut a l’Ajuntament de Castelldefels per l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, i ha tingut una reunió amb l’equip de govern local.

EvJIgWVXEAAtYow

A continuació, el conseller ha visitat l’Escola Margalló, un centre que ha estat acceptat per formar part del programa Magnet. La proposta del centre educatiu es concreta a partir de l’expressió corporal i el teatre per poder treballar els diferents aspectes competencials a l’aula. Al pati del centre, el conseller s’ha reunit amb l’equip directiu del centre.

BIG 483052915022621 02

Seguidament, Josep Bargalló ha visitat l’Institut Mediterrània i ha mantingut al pati una trobada amb l’equip directiu. Es tracta d’un centre que ofereix ESO, batxillerat i diversos cicles de Formació Professional, entre els quals Activitats Comercials, Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments, i Gestió d’Allotjaments Turístics, entre d’altres. L’institut participa en diversos projectes, com ara Escoles Verdes, Mart XXI i el Pla de Qualitat i Millora Contínua.

EvJjRIGXcAM99Ak

Finalment, el conseller d’Educació ha visitat l’Escola Jacint Verdaguer i s’ha reunit amb l’equip directiu del centre, al pati dels més petits. Es tracta d’una escola d’una línia que té, com a trets d’identitat, la implementació tecnològica, l’anglès com a llengua de comunicació i el treball de les emocions. El centre participa en diversos projectes, com ara el programa Mòbils.edu, Aquí Prou Bullying i el programa Steam.cat. El conseller Josep Bargalló ha destacat que l’escola “té una llarga tradició en la utilització de la tecnologia educativa.”

EvJv8sQWQAEBQ8E

Redacció / Fotos-Vídeo: Departament d’Ensenyament-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix