El virus de la COVID-19 es multiplica en vuit municipis del Baix Llobregat

Esparreguera, Sant Andreu de la Barca i Martorell són els municipis de més de 20.000 habitants amb més incidència, però també preocupen Sant Joan Despí, Sant Boi, Viladecans, Castelldefels i Sant Just Desvern

Un total de quaranta-vuit ciutats de més de 20.000 habitants a Catalunya ja estan per sobre d'una velocitat de propagació del virus (Rt) d'u, és a dir, que l'epidèmia multiplica els casos. Segons dades del Departament de Salut, hi ha tres ciutats que avui ja estan per sobre d'una Rt de 2, és a dir que cada 100 infectats contagien de mitjana més de 200 persones, la qual cosa indica que el virus s'està multiplicant exponencialment.

propa virus baix soi

Es tracta de Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), amb una Rt de 2,04, de Palafrugell (Baix Empordà), amb 2,09, i d'Esparreguera (Baix Llobregat), amb 2,04. Altres municipis també es troben prop del 2, com Sant Andreu de la Barca (1,95), Salou (1,71), Martorell (1,64) o Sant Adrià del Besòs (1,45).

Els epidemiòlegs estan especialment preocupats per l'ascensió de la velocitat de transmissió de la malaltia a les grans ciutats catalanes, les més densament poblades, com Badalona, que avui té una Rt d'1, Santa Coloma de Gramenet (1,17) o Terrassa (1,44).

També preocupen els augments de la velocitat del contagi del virus a Girona (1,18), Manresa (1,16), Rubí (1,02), Sant Adrià del Besòs (1,45), Sant Joan Despí (1,13), Sant Boi de Llobregat (1,13), Sant Cugat del Vallès (1,17), Viladecans (1,42), Castelldefels (1,32) i Sant Just Desvern (1,23), amb molta població i amb perill que el virus s'estengui encara més per tota l'àrea metropolitana de Barcelona.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix