Manifestació ciutadana contra la pujada d’impostos i taxes a Begues

Segons Àgora Begues, impulsora de l’acció de protesta, afirma que “és uns dels pobles de Catalunya on la pujada ha estat més gran” en temps de pandèmia de coronavirus

Més de dues-centes persones es van manifestar diumenge passat al migdia contra la pujada d’impostos i taxes a Begues, convocades per la plataforma Àgora Begues creada fa pocs mesos. Al crit de menys Parlament i més escoltar la gent es va recordar que enguany, "en plena pandèmia i amb molta gent a l’atur, amb ERTO, o que han vist minvats els seus ingressos, la ciutadania no pot assumir un increment com el que l’equip de govern ha aprovat, amb el suport de la regidora no adscrita."

152222159 200024968576670 5390608671706369887 n

Fort augment

Un 6.25% l’IBI, 7.5% la taxa d’escombraries, 9.5% la taxa de clavegueram, 19% la taxa pels guals, i la resta de taxes al voltant d’un 4%. “De res han servit la recollida de prop de 800 signatures, ni  fer un prec al Ple municipal ni presentar al·legacions i suggeriments contra aquesta pujada”, explica la plataforma.

D’altra banda, en els pressupostos aprovats recentment, l’equip de govern ha aprovat incrementar-se el sou un 0.9% quan a l’inici de legislatura, a mitjans de 2019, ja se’ls va pujar entre un 8-10% de mitjana i en algun cas, fins i tot un 20%. Els pressupostos 2021 inclouen, a més, la contractació d’un nou càrrec de confiança per donar suport a l’alcaldia. Aquest càrrec tindrà un cost d’uns 55.000 euros anuals, que també haurà d’assumir la ciutadania, segons apunta la plataforma.

ElZiUsUXgAA8TGD

Àgora Begues ha ressaltat que l’alcaldessa, que a les darreres eleccions ha estat elegida diputada per JxCAT, no sols no ha fet cas de les reiterades peticions de la població, sinó que també ha desoït el consell de la seva cap de llista, Laura Borràs, qui va demanar explícitament que en temps de COVID es congelessin les taxes i els impostos. Així ho ha fet Sant Climent del Llobregat. Àgora Begues recorda que som dels pocs pobles del Baix Llobregat que no han congelat, i dels pobles de Catalunya on la pujada ha estat més gran.

La plataforma manifesta que la intenció de continuar lluitant per projectes ciutadans com la millora del transport públic, el casal de joves i la construcció d’habitatge protegit, entre d’altres. “Som el poble, no som cap grup polític, no som números de compte, som persones, i hem vingut per quedar-nos”, ha proclamat en mig d’aplaudiments i repic de cassoles.

Redacció / Fotos: Àgora Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix