Busquen voluntaris per a un estudi sobre l’impacte emocional de la pandèmia

Imprimeix

El projecte Respond, en el qual participa el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, permetrà proporcionar a les autoritats sanitàries les eines adients per millorar la salut mental i el benestar emocional dels professionals, i poder aplicar-les en futures pandèmies

Des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, els professionals dels centres sanitaris han estat exposats a una enorme pressió assistencial, al risc de contagi i a unes condicions de feina molt complexes, fet que ha pogut provocar alts nivells d’estrès, malestar psicològic i reduccions del grau de benestar en general. Per donar resposta a aquesta necessitat, neix el projecte Respond (Improving the preparedness of Health Systems to Reduce Mental Health and Psychosocial Concerns resulting from the COVID-19 Pandemic).

social gener 2

Els resultats d’aquest estudi permetran proporcionar a les autoritats sanitàries les eines adients per millorar la salut mental i el benestar emocional dels professionals, i poder aplicar-les en futures pandèmies. Respond és un estudi d’investigació a escala internacional, finançat per la Unió Europea, en el qual participen tretze universitats i centres de recerca d’arreu d’Europa, entre els quals hi ha el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

NdP Respond

En la primera fase del projecte Respond, es necessita identificar i descriure els problemes prioritaris de salut mental i psicosocial dels professionals de l’àmbit de la salut que han desenvolupat la seva tasca en primera línia i s’han vist afectats per la pandèmia de la COVID-19. És per aquest motiu que es busca voluntaris que vulguin participar en aquesta primera fase del projecte i que compleixin aquestes condicions:

 *   Haver estat en actiu durant la primera onada de la COVID-19

 *   Formar part d’algun dels següents col·lectius:

  1. Personal sanitari (col·lectiu de metges, d’infermeria i auxiliars d’infermeria)
  2. Treballadors dels centres d’atenció primària
  3. Zeladors
  4. Administratius dels centres hospitalaris o d’atenció primària
  1. Serveis d’emergència
  2. Autoritats sanitàries locals

Des del parc Sanitaria es vol saber l’opinió sobre els assumptes i els problemes que afecten els professionals sanitaris de primera línia a escala nacional. Per aconseguir-ho, es realitzarà una entrevista virtual a cada voluntari de 35-40 minuts de durada (horari a convenir), en la qual la confidencialitat de les seves dades estarà garantida en tot moment.

Si esteu interessats a participar o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.<mailto:Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.>

Redacció / Fotos: Arxiu