Cauen un 44% els fons de Sant Joan de Déu per investigar el càncer infantil

L’hospital ha fet una crida a la ciutadania a fer donacions per garantir que l’any que ve tinguin els recursos necesaris

Els fons recaptats per a la investigació del càncer infantil que es duu a terme a l'Hospital Sant Joan de Déu van descendir el 2020 un 44% a causa de la pandèmia de la COVID-19 i les restriccions associades, segons ha informat aquest dijous el centre. En total, sumant la recaptació de les activitats que organitzen cada any famílies i entitats i les donacions que fan empreses, fundacions o particulars, els fons recol·lectats han passat de 2,5 milions d'euros el 2019 a 1,4 milions el 2020.

14262enfermeria oncologica hospital sant joan deu barcelona

Encara que té assegurat els recursos per seguir amb l'activitat d'investigació durant aquest 2021, el centre hospitalari ha fet una crida a la ciutadania a fer donacions -a través de la seva pàgina web- per garantir que l'any que ve puguin mantenir-la.

“Un percentatge molt important dels diners que es destina actualment a investigar el càncer infantil prové de donacions de la societat civil, ja que, en tractar-se d'una malaltia rara que afecta un sector petit de la població, els projectes d'investigació atreuen menys subvencions públiques que els destinats a la població adulta”, ha remarcat el centre.

Hospital Sant Joan de Déu niños cáncer 700x394

Així i tot, Sant Joan de Déu ha assegurat que podrà mantenir l'activitat d'investigació prevista per aquest any gràcies als fons de reserva i a l'obtenció de tres beques de la Marató de Tv3. No obstant això, ara, la principal preocupació del centre és que la situació de pandèmia i les restriccions es perllonguin molts mesos i posin en perill la investigació de 2022.

L'Hospital Sant Joan de Déu és referent a Espanya per a l'atenció del càncer infantil i és el centre que més casos atén, segons les últimes dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils.

Redacció / Fotos: Arxiu-HSJD

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix