Revolta dels venedors del mercat setmanal de Castelldefels

Imprimeix

Ahir dijous van organitzar una marxa lenta de vehicles “per l’incompliment del consistori de reduir les taxes municipals” que ha provocat que “moltes de les famílies estiguin al límit de la supervivència i a punt de tancar, ja que no poden cobrir els costos dels impostos”

Desenes de venedors ambulants del mercat setmanal de Castelldefels es van manifestar ahir dimecres pels carrers del municipi baixllobregatí en una marxa lenta de vehicles que va col·lapsar el trànsit durant més d'una hora un dels principals accessos a la ciutat com el pont de l'Ànec blau i l’avinguda de la Constitució.

Els venedors van realitzar aquest acte de protesta després del fracàs de les negociacions amb l'Ajuntament de Castelldefels. Segons el col·lectiu, en els darrers mesos de 2020, els responsables municipals van afirmar que "s'estudiarien una rebaixa de les taxes municipals per al 2021, de manera similar a com s'ha fet amb el sector de la restauració i l'hostaleria". El govern municipal però ha decidit finalment que els comerciants havien de pagar el cent per cent de la taxa de l'any en curs, sense cap mena de rebaixa. Una decisió que ha creat un gran malestar entre els venedors ambulants.

897bc9ab a5a8 4b93 a2e5 322828169d63

Aquest col·lectiu recorda que el comerç es troba en aquests moments amb un aforament màxim del 30% (també el mercat setmanal, tot i fer-se a l'aire lliure), quedant per tant limitada l'afluència de compradors. A més, el col·lectiu ha patit durant 2020 un tancament total de catorze setmanes, i des del juny continus tancaments parcials o totals dels diferents mercats municipals. En el cas de Castelldefels, a més, no s'han pogut dur a terme la majoria de mercats extraordinaris de diumenge (a l'estiu i per les vendes de Nadal).

7cb26fa1 507b 40ea a049 f4998824611f

bac26deb ec1c 49e9 885a fb8b805c21a4

El col·lectiu -tots els treballadors són autònoms amb mínimes cobertures socials- es troba en general en una situació extraordinàriament precària, amb moltes persones al límit de la seva viabilitat econòmica i a punt de tancar l'activitat. Per aquests motius, des de l'Associació de Comerciants no Sedentaris de Castelldefels, ha emplaçat l'alcaldessa, Maria Miranda, a prendre una decisió que permeti, si més no, alleugerir la càrrega fiscal sobre el col·lectiu aquest 2021, tal com s'està fent a diversos municipis de l'entorn metropolità.

Redacció / Fotos: Associació de Comerciants no Sedentaris de Castelldefels