Reclamen la mediació de la Generalitat per millorar la xarxa elèctrica

El director general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, Manel Torrent, ha visitat algunes de les zones de Sant Climent de Llobregat més afectades pels freqüents talls en el subministrament

Els diferents episodis de pluges i vents intensos viscuts al llarg del 2020 evidenciaven les mancances de la xarxa elèctrica a Sant Climent de Llobregat i en una part destacada del Baix Llobregat. Des d'aquell moment el consistori ha insistit en les seves peticions prèvies a Endesa per tal d'assolir una millora en el subministrament en previsió d'una major freqüència de fenòmens atmosfèrics provocats pel canvi climàtic que facin més habituals aquests problemes. En el marc d'aquest treball, aquest matí es rebia la visita del director general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera de la Generalitat de Catalunya, Manel Torrent, per tal de constatar sobre el terreny l'estat de la xarxa de distribució elèctrica a la població.

Visita director general 3

Torrent s’ha desplaçat acompanyat de l'alcalde, Isidre Sierra, al barri de la Rodera, uns dels nuclis amb una major incidència de talls de llum. Allà ha pogut conèixer l'experiència dels veïns i veïnes i constatar d'estat de les línies. L'alcalde ha insistit d'aquesta manera en la importància de la mediació dels responsables del govern català per tal d'aconseguir el compromís d'una major inversió d'Endesa a la població i, per extensió, al conjunt del Baix Llobregat com a una de les comarques més poblades de Catalunya.

Es07jX8VoAE8oV

Precisament, a nivell comarcal, Sant Climent també treballa amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat en la unificació de les reclamacions a l'elèctrica. Recentment s'elaborava un informe en el qual es consignen totes les millores que precisen els municipis baixllobregatins per tal de garantir un servei estable.

Es07jX8UYAwVmCJ 1

L'alcalde de Sant Climent de Llobregat assegurava després de la visita del director general de la Generalitat que "és una realitat que la comarca i Sant Climent de Llobregat no tenen una infraestructura elèctrica que estigui en consonància amb el consum que realitzem i, el que potser és més greu, aquest és un fet que no es reflecteix en les inversions futures anunciades per Endesa. Un cop més aquestes no solucionaran els problemes estructurals de la seva xarxa que denunciem. És per això que entenem que és cabdal la implicació del major nombre d'administracions per tal de que es trobin solucions. Vull agrair el compromís que està demostrant en aquest sentit la Generalitat de Catalunya."

Redacció / Fotos: Aj. Sant Climent de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix