El SIE de Sant Feliu va atendre 524 dones per violència masclista el 2020

Imprimeix

El conseller Chakir el Homrani va visitar ahir el primer servei que es van posar en funcionament al Baix Llobregat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va visitar ahir el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Sant Feliu de Llobregat. Un centre que  va atendre 524 dones en situació de violència masclista i 66 menors durant l'any 2020 i va fer un total de 2.581 atencions. Els diferents SIE a Catalunya han atès més de 6.000 dones i més de 1.400 menors.

EsrXV3iW8AAN2Nz

El SIE de Sant Feliu compta amb un equip de nou professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills.

EsrXV5hXMAYxTqs

Durant la visita, El Homrani va destacar que el centre de Sant Feliu de Llobregat és "un dels primers" SIE que es va obrir al país i "per tant és un exemple de coneixement, arrelat al territori". El conseller va recordar que s'ha passat de 8 a 16 SIE i en comarques amb molta població com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental se n'ha habilitat un segon "per aconseguir un equilibri territorial, en aquesta comarca hem obert el de Sant Boi de Llobregat."

EsrXV1 XMAEw1Nj

EsrXV2DW8AIbp31

Els SIE ofereixen un servei gratuït d'atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones en situació de violència masclista, així com als menors al seu càrrec. L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les mateixes dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones. Actualment hi ha setze SIE a Catalunya: Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida i Alt Pirineu.

Redacció / Fotos: Dep. Treball