Sant Vicenç reconeix a les cinquanta millors pastisseries de Catalunya

Imprimeix

Entre els guanyadors destaquen les Fava d'Or a la Pastisseria Escribà (Tradició Viva), Pastisseria Santacreu (Innovadora) i Pastisseria Uñó (Dolç Singular)

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha celebrat la segona edició dels premis Fava de Cacau, una distinció a les cinquanta millors pastisseries de Catalunya en el marc de la IV Mostra Internacional de Pastisseria que el municipi ha organitzat els dies 23, 24 i 25 de gener.

Captura de pantalla 2021 01 25 a las 16.20.05

A més, es van otorgar deu mencions especials segons les següents categories:

Captura de pantalla 2021 01 25 a las 16.20.21

La Mostra té com a objectiu posar en valor l'activitat professional del sector pastisser entre el públic general i, a més, els guardons reconeixen als millors establiments de Catalunya a través d'un procés de selecció realitzat per professionals del sector. Des de la inauguració de l'esdeveniment el passat divendres, la IV edició ja ha aconseguit més de 7.000 visualitzacions al canal Youtube AjuntamentSVH.

EsllA8ZWMAQWu7N

L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat la importància d'uns premis que "ja en la seva primera edició, van obtenir una credibilitat total per part del sector". I ha afegit: "Això és possible gràcies a la dedicació d'un jurat professional i independent que, un cop més, ha fet una feina impecable."

Esgi3cWUcAEWzCW

El jurat està format per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers/es que no disposen de pastisseria en propietat però que exerceixen el seu ofici en restaurants o acadèmies. L'equip de jutges el lidera Marc Balaguer, campió de pastisseria d'Espanya l’any 2015 i subcampió del món de gelateria 2018, i Josep Sucarrats, director de la Revista Cuina. Per a Balaguer, "la pastisseria és una de les nostres majors joies gastronòmiques. Comptem amb un nivell d'exigència, professionalitat i creativitat de grandíssim nivell: amb aquests premis volem contribuir al reconeixement del sector i acostar-nos encara més al gran públic".

Mostra telemàtica

Aquest any, a causa de la pandèmia per la COVID-19, tant el lliurament dels premis Fava de Cacau com tots els actes emmarcats dins de la Mostra Internacional de Pastisseria, s'han celebrat de forma 100% telemàtica i amb totes les mesures de seguretat pertinents. Referent a això, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha explicat: "L'Ajuntament i la Pastisseria Muñoz hem fet un gran esforç per mantenir la 4a Mostra Internacional de Pastisseria, que hem adaptat a la situació per no fallar a totes les persones, que són moltes, les que esperen aquest esdeveniment any rere any."

EshR73jXIAASHr6

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts