El Síndic vol una reforma del Tribut Metropolità per a una fiscalitat justa

Reclama la introducció de criteris de capacitat econòmica en el tribut, una revisió de les bases, la correcció de les diferències de tributació entre municipis perquè hi hagi igualtat, i un nou càlcul de l'impost

El Síndic de Greuges ha demanat una reforma del Tribut Metropolità, vinculat als serveis de mobilitat i que poden aplicar els trenta-sis municipis integrats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i ha reivindicat un sistema que garanteixi una “fiscalitat justa.”

191124 tributmetropolita a cugat

El Síndic informa en un comunicat que aquest any ha rebut 319 queixes de ciutadans i agrupacions veïnals de la segona corona metropolitana, en les quals manifesten la seva disconformitat amb el citat tribut. Aquest impost, que es va establir per finançar els serveis de mobilitat, es va ampliar de 18 a 36 municipis el 2019, que, a efectes pràctics, van passar a formar tots part de la primera corona de transport de Barcelona. L'ampliació es va argumentar en el fet que tots els ciutadans de la zona metropolitana tenien els mateixos drets a la mobilitat i, per tant, també les mateixes obligacions econòmiques.

1200 1594726533WhatsApp Image 2020 07 11 at 13.39.32

No obstant això, diversos ciutadans dels municipis recentment inclosos en el pagament del tribut denuncien les deficiències en el transport públic i un nivell de prestacions en els seus municipis que en cap cas són equiparables als de la primera corona.

El Síndic demana una reforma del tribut i del sistema de finançament metropolità que garanteixi aquest dret, a més de detallar diverses peticions. Entre elles figuren la introducció de criteris de capacitat econòmica en el tribut, una revisió de les bases, la correcció de les diferències de tributació entre municipis perquè hi hagi igualtat, i un nou càlcul de l'impost.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix