El SEM estén equips de coordinació clínica al Baix Llobregat

Imprimeix

Tenen com a objectiu donar suport en situacions complexes a escala clínica i operativa, a més de fer treballs de supervisió i coordinació

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha decidit estendre els equips de coordinació clínica i operativa (ECO), formats per un metge i un tècnic en emergències sanitàries experts, a les regions metropolitanes Nord i Sud (Baix Llobregat), després d'un any de la seva engegada a la ciutat de Barcelona. Aquests equips tenen com a objectiu donar suport en situacions complexes a escala clínica i operativa, a més de fer treballs de supervisió i coordinació.

EsFkbNwWMAAjCmM

Una de les funcions dels equips ECO és fer d'enllaç entre la central de coordinació sanitària del SEM (CECOS) i els equips que treballen al carrer, així com dels diferents dispositius al carrer entre ells, la qual cosa 'permet una traçabilitat i un control continu de la situació', s'indica a la nota. Altres tasques de les unitats ECO són la mediació i la gestió de conflictes i l'acompanyament presencial o telemàtic a les unitats que estan de guàrdia.

L'extensió d'aquest model a les regions metropolitanes Nord i Sud ha de donar suport a aquestes àrees, densament poblades. Els equips ECO treballen amb un vehicle d'intervenció ràpida (VIR) amb el material habitual per a una intervenció i, a més, fibroscopi, ecògraf, explosímetre i analitzador de gasos sanguinis, entre d'altres.

Segons una valoració dels professionals que treballen a les unitats de carrer, el 93% les considera necessàries, un 92% opina que ajuden a donar prioritat a les actuacions i un 89% afirma que, en els incidents amb pacients crítics, l'ECO ajuda en la presa de decisions i en l'ús de tècniques complexes i de material específic.


Redacció / Fotos: Arxiu