El SEM estén equips de coordinació clínica al Baix Llobregat

Tenen com a objectiu donar suport en situacions complexes a escala clínica i operativa, a més de fer treballs de supervisió i coordinació

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha decidit estendre els equips de coordinació clínica i operativa (ECO), formats per un metge i un tècnic en emergències sanitàries experts, a les regions metropolitanes Nord i Sud (Baix Llobregat), després d'un any de la seva engegada a la ciutat de Barcelona. Aquests equips tenen com a objectiu donar suport en situacions complexes a escala clínica i operativa, a més de fer treballs de supervisió i coordinació.

EsFkbNwWMAAjCmM

Una de les funcions dels equips ECO és fer d'enllaç entre la central de coordinació sanitària del SEM (CECOS) i els equips que treballen al carrer, així com dels diferents dispositius al carrer entre ells, la qual cosa 'permet una traçabilitat i un control continu de la situació', s'indica a la nota. Altres tasques de les unitats ECO són la mediació i la gestió de conflictes i l'acompanyament presencial o telemàtic a les unitats que estan de guàrdia.

L'extensió d'aquest model a les regions metropolitanes Nord i Sud ha de donar suport a aquestes àrees, densament poblades. Els equips ECO treballen amb un vehicle d'intervenció ràpida (VIR) amb el material habitual per a una intervenció i, a més, fibroscopi, ecògraf, explosímetre i analitzador de gasos sanguinis, entre d'altres.

Segons una valoració dels professionals que treballen a les unitats de carrer, el 93% les considera necessàries, un 92% opina que ajuden a donar prioritat a les actuacions i un 89% afirma que, en els incidents amb pacients crítics, l'ECO ajuda en la presa de decisions i en l'ús de tècniques complexes i de material específic.


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix