Familiars de presos de Can Brians demanen transport des de Martorell

Imprimeix

Han protestat recorrent els sis quilòmetres per la carretera comarcal que comunica l’estació de tren amb el centre penitenciari

Un grup de familiars de presos del complex penitenciari de Can Brians, situat en el terme de Sant Esteve Sesrovires, van fer aquest diumenge una marxa a peu per denunciar que les persones amb permís que no disposen de cotxe han de caminar sis quilòmetres des de l'estació de Martorell. A més reclamen un servei de transport públic tant per als presos com per a les seves famílies. Fa anys que familiars i persones preses denuncien aquesta dificultat sense rebre cap solució per part de la Generalitat o l’ajuntament del municipi baixllobregatí. En total van recórrer la distància per la carretera comarcal que comunica l'estació de tren de Martorell, la més propera a les presons de Can Brians I i II, amb el centre penitenciari, segon ha informat el sindicat CNT-AIT.

Er7uV4kXEAAvLH2

Er8EcVyXEAIZZlN

Actualment, la companyia d’autobús que gestiona el trajecte entre l’estació de Sants i el complex penitenciari és Hispano Igualadina –adherida al hòlding Monbus–, que en dies laborables ofereix quatre trajectes (l’últim, amb sortida a les 15.30 h de la tarda) per un preu de 4,5 euros i set serveis durant els caps de setmana. Les persones preses i les seves famílies es queixen que els trajectes de dissabte i diumenge no tenen parada a Martorell, fet que dificulta encara més la tornada a la presó des de l’estació de tren de la localitat durant el cap de setmana, ja que no existeix cap altre servei de bus en aquesta localitat que faci l’enllaç. A banda, el servei de taxi des de l’estació té un cost aproximat de 15 euros, fet que provoca que moltes persones no se’l pugin permetre.

A banda d’aquestes demandes, la marxa d’aquest diumenge també ha pretès solidaritzar-se amb les persones preses en diferents penals de l’Estat espanyol que es troben actualment en vaga de fam rotatòria des de l’1 de setembre.

Redacció / Fotos: Directa-Contrainfos