Les residències requeriran d’un test ràpid per visitar un familiar

Imprimeix

Salut també realitzarà més garbellats universals de PCR amb mostra nasal i es manté el cribratge setmanal als professionals que treballen en aquests centres

Qualsevol persona que vagi a una residència de gent gran a veure un familiar s'haurà de sotmetre a un test ràpid d'antígens i, si el resultat és positiu, no podrà fer la visita, segons ha informat aquest divendres el Departament de Salut de la Generalitat. És una de les novetats del pla per intensificar les mesures per frenar el contagi de la Covid-19 en aquesta fase d'alta transmissió comunitària. Si el resultat és positiu, no s'autoritzarà la visita i la persona en qüestió serà derivada al seu centre d'atenció primària.

2020 COVID VisitesJardi PGG 11 1592918135 w600

Salut també realitzarà més garbellats universals de PCR amb mostra nasal per a tots els residents en asils o centres per a discapacitats, per frenar l'entrada del virus. També es manté el cribratge setmanal als professionals que treballen en aquests centres.

 residencia4f217d26f32152987c7090be74fb39381d056b40 95ff81fd

Pel que fa a les visites, les residències en verd i taronja -les que no tenen cas o poden tenir alguns ben aïllats i controlats- seguiran permetent un mínim d'una visita setmanal, mentre que en les quals estan en vermell -infecció activa no controlada- això no serà possible, així que hauran de facilitar eines telemàtiques per a la comunicació entre resident i família. A més, en un període de quinze dies revisables, se suspenen les sortides curtes, de menys de tres dies, dels residents.

Redacció / Fotos: Arxiu