Els sanitaris de Sant Joan de Déu rebran demà la primera dosi de Moderna

Imprimeix

Les característiques de la vacuna fan que siguin “més fàcils d'administrar en hospitals que en centres d'atenció primària o residències”, segons Josep Maria Argimon

Professionals sanitaris de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat començaran a ser vacunats demà amb les primeres vacunes de la farmacèutica Moderna. Catalunya va rebre dimarts passat, 13 de gener, les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna contra la Covid-19, que es van enviar l'endemà a quatre hospitals catalans per administrar-les exclusivament a personal sanitari.

ErrkufMXYAA2LQ9

Segons el secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, les característiques de la vacuna de Moderna -de dues dosis i que s'ha de mantenir en congeladors a -20 graus-, fan que siguin “més fàcils d'administrar en hospitals que en centres d'atenció primària o residències”. Per això, les 5.800 primeres dosis s'han destinat als hospitals d'Amposta (Montsià), així com als barcelonins de Manresa, Mataró i Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat. Salut espera rebre d'aquí a dues setmanes altres 8.000 dosis més de Moderna, mentre que al llarg de febrer aniran arribant les 98.000 pendents.

Redacció / Fotos: OH Aragón-San Rafael