Ciments Molins reaprofita 48.000 tones de residus de la seva antiga fàbrica

L’empresa ha acabat el desmantellament que ha requerit una inversió de dos milions d’euros

Ciments Molins ha acabat el desmantellament de la seva antiga fàbrica de Sant Vicenç dels Horts i reaprofitarà més de 48.000 tones de residus que s'usaran en part com a matèria primera per fabricar ciment en el nou forn de la factoria, la Línia 6. Concretament, els treballs de demolició han permès recuperar 35.000 tones de residus de construcció i formigó, 1.450 tones de material refractari, 10.000 tones de ferralla i 1.500 tones d'altres residus.

1553261698109

D065TQMX0AE9W1i

El desmuntatge dels antics forns 3, 4 i 5, inactius des de 2010, ha requerit una inversió de 2 milions d'euros i dos anys de treball. L'última fase del desmantellament ha suposat l'enderrocament dels edificis de major volum de formigó i de més altura, i la demolició de les sitges de cru ha estat un dels reptes 'més complexos' de tot el procés.

CIMENTS 2

Els antics forns de Sant Vicenç dels Horts van estar operatius durant mig segle, període durant el qual van arribar a produir fins a 42 milions de tones de ciment. Amb l'entrada en funcionament el 2010 de la Línia 6, Ciments Molins disposa, segons l'empresa, d'una de les plantes de ciment “més avançades d'Europa” i que està considerada una de les “més eficients i respectuoses” amb el medi ambient del sector.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Cimens Molins

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix