Dispositiu especial a les rondes de Barcelona davant la previsió de nevades

Imprimeix

Es compta amb dos vehicles tot terreny que actuen com llevaneus lleugers i un camió llevaneus de gran tonatge, així com quaranta tones de sal

L'equip de les rondes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha preparat un dispositiu hivernal especial amb tres vehicles llevaneus i quarant tones de sal al llarg de les properes hores davant la previsió de nevades a la ciutat.

dispositiu IMG4

Segons el protocol d'actuació de l'AMB, l'equip compta amb dos vehicles tot terreny que actuen com llevaneus lleugers i un camió llevaneus de gran tonatge, així com quaranta tones de sal que es repartiran automàticament quan la temperatura baixi dels 3 graus a la ronda de Dalt.

dispositiu IMG3

Protecció civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla NEUCAT, aquesta mesura preveu personal preparat per a mobilitzar-se en qualsevol moment i tirar sal a les vies de circumval·lació que són vitals per garantir una bona mobilitat a les rondes.

El Pla de viabilitat hivernal s'articula conjuntament amb el Pla d'emergències per neu i gel de l'Ajuntament de Barcelona, a més, la Guàrdia Urbana coordina els dispositius des del centre de control.

dispositiu IMG2

L'equip de les rondes és el primer dispositiu de viabilitat que s'articula aquest hivern a Barcelona, el pla hivernal normalment s'activa davant previsions de nevades i gelades que impliquen la formació de plaques de gel a la xarxa viària. El servei d'infraestructures d'AMB explica que el dispositiu s'activa dues vegades cada any de mitjana i que l'equip tècnic de manteniment continuarà molt pendent de les previsions meteorològiques de cara a les pròximes hores per si cal activar més dispositius.

Redacció / Fotos: AMB