Els VMP seran multats si circulen per les voreres i zones de vianants

Patinets elèctrics i sabways tampoc podran superar els vint-i-cinc quilòmetres per hora de velocitat i hauran de complir les normes de circulació com la resta de vehicles

Els patinets elèctrics i sabways no podran circular per les voreres i zones per als vianants ni superar els vint-i-cinc quilòmetres per hora de velocitat, a més de que els seus usuaris hauran de complir les normes de circulació com la resta de vehicles. La normativa que regula l'ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), els patinets i els sabway, sobretot, ha entrat avui en vigor després d'haver-se publicat fa unes setmanes en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

PATINET 041018

A partir d'aquest dissabte tot aquell que circuli en patinet elèctric haurà de complir les normes de trànsit com qualsevol altre conductor i, fins i tot, podrà ser sotmès a la prova d'alcoholèmia. No obstant això, queda pendent d'acordar la necessitat o no d'una assegurança obligatòria per a aquests vehicles de mobilitat personal (VMP). “Obrirem una segona fase de debat amb els ajuntaments en la qual, a partir de tota l'experiència acumulada, avançarem en una regulació molt més detallada. Està previst parlar de tot”, fins i tot d'aquest segur, va dir recentment el director general de trànsit, Pere Navarro.

patinets esplugues

En qualsevol cas, seran les policies municipals les que s'encarreguin de la vigilància i control i les que, amb els seus ajuntaments, estableixin les prioritats a l'hora de sancionar unes conductes o unes altres, com va recordar el màxim responsable de la Direcció General de Trànsit.

La regulació del patinet forma part d'un paquet de reformes legals, aprovat pel Govern el passat 10 de novembre, l'objectiu del qual és generar un nou model de seguretat viària que permeti rebaixar en un cinquanta per cent els morts i els ferits greus durant la dècada vinent.

Modificació de la velocitat

Mentrestant, caldrà esperar al 12 de maig perquè ho facin les modificacions a la velocitat a les ciutats: cinquanta quilòmetres per hora en vies de dues o més carrils, trenta quilòmetres per hora en les d'un únic carril per sentit de circulació, i vint quilòmetres per hora en les quals disposin de plataforma única de calçada.

10582

Perquè encara que aquesta modificació dels límits ja ha estat publicada en forma de reial decret en el BOE, el Ministeri de l'Interior ha volgut donar un temps als ajuntaments perquè adaptin la seva senyalització i les seves vies als canvis. També hauran d'adaptar els seus ordenances a la irrupció en les calçades urbanes dels VMP i habilitar, si així ho estimen oportú, zones d'aparcament per a aquests mitjans de transport.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
105

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix