La gent gran de les residències del Baix vol rebre la vacuna de la COVID-19

El 80% dels treballadors dels mateixos centres també està a favor de posar-se-la

Un 96 per cent de la gent gran de les residències i centres de Catalunya, entre les quals es troben les del Baix Llobregat, i un 80 per cent dels treballadors dels mateixos volen rebre la vacuna de la COVID-19, que ha començat a dispensar-se aquest diumenge. Així ho revela un sondeig intern fet públic avui en un comunicat per l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), organització empresarial que agrupa el 70 per cent de les residències, centres de dia, servei d'ajuda a domicili, centres sociosanitaris, entitats tutelades i teleassistència a grans de Catalunya, amb 439 entitats associades, 44.228 places i 37.269 treballadors directes i 10.000 indirectes. Un sondeig de l'associació realitzat en setanta centres residencials del territori revela que un 96 per cent dels usuaris vol vacunar-se.

EqQApr5XUAAAjzn

“Vacunar-se és un acte de responsabilitat i per això fem una crida a tothom perquè es posi la vacuna”, afirma Cinta Pascual, presidenta d'ACRA, que subratlla el compromís de l'entitat amb aquesta campanya de vacunació. Pascual demana en el comunicat al Departament de Salut que incrementi la seva campanya informativa 'per eliminar els possibles dubtes i recels que encara hi hagi' sobra la vacuna.

Destaca la presidenta que el 90 per cent de les persones que viuen en residències té diverses patologies, per la qual cosa cal conscienciar “de la necessitat de vacunació en un entorn extremadament fràgil”. L'entitat destaca també que les contraindicacions més freqüents de la vacuna estan relacionades amb l'embaràs i la lactància, “el que pot ser important -subratlla- en un sector laboral tan feminitzat com el de les residències”. “'Des d'ACRA -prossegueix la nota- es considera que sense aquestes situacions, el percentatge de disposició favorable dels professionals cap a la vacuna arribaria pràcticament al mateix nivell que el de les persones usuàries.”

EqQM1YiWMAIvOEt

L'associació demana també “al conjunt del sector que no abaixi la guàrdia”, ja que “encara falta temps per poder recuperar la normalitat” pel que cal “seguir actuant amb prudència i responsabilitat, complint totes les mesures de seguretat com fins ara”. Pascual ressalta, d'altra banda, que el sector de l'atenció a la gent gran encapçali la vacunació “després d'un any ple de patiment.”

Redacció / Fotos: Departament Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix