‘Stop Monstre Comercial’ celebra la decisió de l’Ajuntament de Sant Feliu

Els arguments legals de la plataforma veïnal santfeliuenca han estat determinants perquè finalment l'equip de govern l’hagi donat la raó i es desestimi la llicència d’obres per al supermercat soterrat al centre del municipi

La plataforma ‘Stop Mostre Comercial’ ha celebrat com un gran èxit la decisió de l’equip de govern de desestimar la llicència d’obres per a la construcció d’un supermercat soterrat al centre de Sant Feliu de Llobregat. Després de mesos de lluita veïnal, amb prop de 400 instàncies presentades i diverses accions al carrer, la plataforma ha aconseguit fer realitat el seu objectiu. “Estem molt contents i orgullosos del suport i la mobilització ciutadana, que ha estat clau per aconseguir aturar aquest macroprojecte comercial", manifesta la plataforma.

Ej1iDEhXYAAbRio

‘Stop Monstre Comercial’, que compta amb el suport de l'Associació de Veïns Roses del Llobregat, el Mercat Municipal "La Plaça" i diverses entitats i comerços locals, recorda que "des del primer moment, havíem alertat l'equip de Govern que la construcció d'un soterrani comercial incompliria la normativa urbanística del Pla General Metropolità (PGM) en zona 12, però ells ens reiteraven que complien la llei i que aquest súper afavoriria el comerç local, sense donar-nos tanmateix cap argumentació sòlida i coherent".

EnbxKD0XIAIjN4K

En concret, l'article 302 del PGM especifica clarament que només s'admet un ús comercial "en edificis exclusius sense limitació" o, en cas de fer-se en edificis d'habitatges plurifamiliars, com el cas que la plataforma denunciava, el súper tan sols es podia construir en planta baixa i "fins a un màxim de superfície del local de 600 m²". En el cas del solar en qüestió, aquesta normativa s'incomplia doblement "ja que no només es donava ús comercial a un soterrani amb habitatges plurifamiliars damunt, sinó que a més superava els 3.100 m²".

EktSBr XgAAW8gw

La plataforma manifesta també sentir-se especialment satisfeta amb aquesta decisió de l'ajuntament, ja que aquest projecte comercial hagués suposat una greu afectació a la mobilitat de la zona i hagués comportat un augment de la contaminació ambiental i acústica en un barri ja molt perjudicat, a més d'incrementar la perillositat vial en un nucli amb diversos itineraris escolars, centres d'ensenyament (Nadal, Verge de la Salut, L'Avet Llar d'Infants, La Dent de Lleó...), parcs, places, espais culturals i d'oci, i un dels eixos comercials més transitats. A més, Stop Monstre Comercial també alertava de l'amenaça per al veritable comerç local i de proximitat, molt debilitat per la manca de polítiques reals que el posin en valor, en un context especialment crític per la crisi de la Covid-19. 

Es manté activa

Tot i haver impedit la construcció del macrocentre comercial soterrat, la plataforma ciutadana seguirà activa per vetllar per la protecció dels drets del veïnat amb relació a aquest projecte urbanístic, en col·laboració amb l'Associació de Veïns Roses del Llobregat. “Tothom qui s'hi vulgui sumar, pot fer-ho enviant les dades personals al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El moviment es manté també actiu a les xarxes socials a través de @stopmonstre a Instagram, Twitter i Telegram i al web http://www.ja.cat/stopmonstre.

Redacció / Fotos: SCC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix