Felip VI lliura el Premi Cervantes a Joan Margarit

Imprimeix

El rei, la reina Leticia i el ministre de Cultura, Rodríguez Uribes, s'han reunit amb l'escriptor que resideix a Sant Just Desvern al Palauet Albèniz

El rei Felip VI va lliurar a Joan Margarit el Premi Cervantes (2019) ahir dilluns en un acte no anunciat per la Casa Reial i que es va celebrar sense premsa ni convidats al Palauet Albèniz de Barcelona. A l’acte hi van assistir també la reina Leticia i el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Margarit va rebre així, finalment, el guardó que li va ser concedit el 2019 i que hauria d’haver recollit a l’abril en una cerimònia a la Universitat d’Alcalà de Henares, que es va cancel·lar per la crisi sanitària pel coronavirus.

rey felipe vi

EpwwyiQXIAEQBnR

L’acte no s’havia comunicat per part de la casa reial i no constava a l’agenda del monarca. El lliurament del guardó es va fer amb discreció a l’interior del Palauet Albèniz, a Montjuïc. Felip VI va entregar el guardó a Margarit tot expressant-li el “gran honor” que representa fer-ho, segons es pot apreciar en les imatges que va difondre la mateixa Casa del Rei. “No podem fer discursos aquí”, va comentar el rei a Margarit abans de fer-li entrega del Premi Cervantes.

foto 3737694

Al seu torn, Margarit, que resideix a Sant Just Desvern, va llegir un parell de textos als reis, entre els quals un fragment d’un poemari propi en català.

Redacció / Fotos: Casa del Rei