Continua baixant el nombre de naixements al Baix Llobregat el 2019

Se segueix confirmant el progressiu endarreriment de l’edat de maternitat

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el 2019 es va produir un total de 6.263 naixements a la comarca. Així, disminueix de nou el nombre de naixements respecte l’any anterior (393 menys) i baixa lleugerament l’edat mitjana a la maternitat, que es situa en els 32,3 anys.

nova llei maternitat 900x450

Les dades de naixements a la comarca disminueixen respecte l’any anterior, seguint la tendència iniciada a partir del 2009 i que, segons les estimacions de l’Institut d’Estadística de Catalunya, amb tota probabilitat tindrà continuïtat en els propers anys degut a la disminució del nombre de dones en edat fèrtil. Si es comparen les taxes brutes de natalitat, és a dir, els naixements posats en relació amb el total de població, es veu com aquest indicador també disminueix en relació amb l’any anterior i es situa en 7,6 naixements per cada 1.000 habitants.

Captura de pantalla 2020 12 21 a las 8.46.38

Pel que fa a l’edat en la qual es té descendència, es segueix confirmant el progressiu endarreriment de l’edat a la maternitat. Com mostra el gràfic de naixements per edat de la mare, en els darrers 40 anys la línia que correspon a la distribució dels naixements en funció de l’edat de les mares s’ha desplaçat cap a la dreta en relació amb els anys anteriors, el que indica que els fills es tenen en edats més tardanes. L’any 2019 l’edat mitjana a la maternitat s’ha situat en els 32,3 anys, i la moda (l’edat en què s’han produït més naixements) ha sigut els 34 anys.

Imatge web

dona embarassada consulta hospital sant joan deu barcelona

La distribució total de naixements segons la nacionalitat dels pares mostra com al 2019 el nombre de naixements de mare estrangera suposa el 24% del total (en xifres absolutes, 1.483 naixements). Augmenta així respecte l’any anterior la proporció de naixements de mares amb nacionalitat estrangera.

Captura de pantalla 2020 12 21 a las 8.46.32

Redacció / Fotos: OCBLL-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix