El ministre de Consum visita la Gasol Foundation a Sant Boi de Llobregat

Imprimeix

Alberto Garzón es va mostrar obert a futures línies de col·laboració contra l’obesitat infantil entre les dues institucions

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha visitat aquest dijous la seu de la Gasol Foundation a Sant Boi de Llobregat i ha mantingut una reunió amb la directora de l'entitat, Cristina Ribes, en la qual han esbossat futures línies de col·laboració contra l'obesitat infantil entre les dues institucions. En la seva visita al municipi baixllobregatí, on hi ha la seu de la fundació dels germans basquetbolistes Pau i Marc Gasol, el ministre també ha visitat l'ajuntament i ha estat rebut per l'alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret.

Epb oJCXYAAMS3o

Durant la reunió, Garzón ha traslladat l'interès que desperten per al Ministeri de Consum les metodologies d'estudi de Gasol Foundation, basades en anàlisis integrals de salut, alimentació saludable, esport i activitat física, hores i qualitat de la son i benestar emocional de nens i nenes, i la seva actuació comunitària centrada en les famílies més vulnerables. Sobre això, tots dos han emfatitzat el biaix de classe social i nivell socioeconòmic que hi ha en l'obesitat infantil.

EpbncBmXYAYdI W

Amb els resultats dels estudis realitzats per la fundació i els que elabora el propi Ministeri de Consum, Garzón ha proposat línies de treball conjuntes que aterrin en polítiques públiques de millora de la salut nutricional, especialment en edats primerenques.

Així, Consum i Gasol Foundation s'han compromès a iniciar una etapa de col·laboració estreta que abordi noves iniciatives contra l'obesitat, des d'una regulació més estricta de la publicitat dirigida a nens i nenes a la intensificació de l'Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l'Obesitat) a Espanya.

EpbnKkpWMAIYvKh

Finalment, Garzón ha assenyalat que les anàlisis amb perspectiva de gènere són claus per establir diagnòstics més propers a la realitat i millorar les polítiques que ajuden a aconseguir l'objectiu d'una població infantil i juvenil més sana i amb més qualitat de vida.

Redacció / Fotos: Gasol Foundation