Més de 35.000 tests ràpids de COVID-19 a l’Àrea Metropolitana Sud

Aquesta fase d’actuacions finalitza demà 18 de desembre, data a partir de la qual es portaran a terme cribratges més puntuals

Entre el 25 de novembre i el 18 de desembre, s’han efectuat a l’àmbit de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS un total de 35.048 proves de detecció del coronavirus SARS-CoV-2 mitjançant tests antigènics ràpids, en el marc de l’estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la malaltia.

Aquests cribratges massius finalitzen demà divendres 18 de desembre, data a partir de la qual s’entrarà en una nova fase de realització de cribratges més selectius i puntuals d’acord amb les indicacions del Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

b9bfe2f9 6da3 416d bafb 9d32c8129676

L’objectiu d’aquestes actuacions -que han implicat una important mobilització de professionals i de recursos d’atenció primària, amb la col·laboració d’altres nivells assistencials i dels ajuntaments-, ha estat el de detectar la infecció entre persones asimptomàtiques per tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar així l’expansió del virus.

Els tests estaven adreçats a tota la població més gran de 16 anys sense símptomes, i els resultats, disponibles en un termini de 15 a 20 minuts, s’han comunicat in situ als ciutadans que es feien la prova, o bé a través d’un contacte posterior personalitzat. També han quedat registrats i es poden consultar a la plataforma La Meva Salut.

La campanya ha inclòs més d’una vintena de punts de cribratge repartits entre els municipis de Martorell, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sant Andreu de la Barca, Masquefa, Santa Margarida i els Monjos, Gelida, Pallejà, El Papiol, Sant Sadurní d’Anoia, Collbató, Esparreguera, Cornellà, Esplugues, Sant Boi, Sant Feliu, el Prat, l’Hospitalet, Gavà, Viladecans, Castelldefels i Begues.

Redacció / Fotos: Departament de Salud

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix