El nou Pediàtric Càncer Center s’obre camí

Imprimeix

S’ha aprovat definitivament una modificació del Pla General Metropolità (PGM) en l’àmbit de l’Hospital Sant Joan de Déu

S’ha aprovat definitivament una modificació del Pla General Metropolità (PGM) en l’àmbit de l’Hospital Sant Joan de Déu que possibilitarà la ubicació del nou Pediàtric Càncer Center. En concret, el nou equipament oferirà 49 llits per a infants amb càncer, 30 places d’hospital de dia i 20 sales de consulta. El passat mes d’octubre, la Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona va aprovar la mateixa modificació del PGM al terme municipal d’Esplugues de Llobregat. Així, amb l’aprovació d’avui al municipi de Barcelona es completa la tramitació administrativa necessària per tirar endavant aquest nou equipament sanitari.

thumb 739 1170 654 0 0 crop

El parc sanitari es troba situat entre dos termes municipals, Barcelona i Esplugues de Llobregat, i està format pels edificis Hospital Sant Joan de Déu, Edifici Psiquiatria (Itaka) i l’antic Edifici Docent. Aquesta darrera construcció, que actualment es destina als departaments d’investigació i a dependències de l’Ordre Hospitalari propietat del conjunt, és la que servirà de base per al nou Pediàtric Càncer Center.

Els canvis aprovats consisteixen en el canvi de qualificació d’una part de la parcel·la de l’Edifici docent de serveis tècnics a sistema d’equipament comunitari, l’increment d’edificabilitat a tot el conjunt hospitalari i a la unificació d’algunes parcel·les perquè la futura tramitació de qualsevol llicència sigui unitària.

thumb 740 1170 654 0 0 crop

Cal tenir present que l’ampliació de l’Edifici Docent per a nous espais dedicats a la investigació del càncer infantil ja està aprovada en el planejament vigent, de 2017. Amb la modificació aprovada avui, però, s’incrementa més l’edificabilitat en la parcel·la i l’ocupació, tant sobre com sota rasant.

En conjunt, es proposa un increment de sostre de tot el parc sanitari de 1.908 m2, dels quals 1.570 m2 seran per ampliar l’Edifici Docent. També es reaprofitaran els espais que han quedat lliures pel trasllat de l’Escola d’Infermeria a altres edificis. Així, el nou Pediàtric Càncer Center disposarà de 8.192 mconstruïts, sumant els espais reaprofitats i els procedents de l’increment de sostre.

El centre estarà connectat amb l’Hospital mitjançant una passera coberta elevada sobre un vial públic i coberta, per tal d’agilitzar els desplaçaments i evitar trasllats en ambulància entre edificis.

Redacció / Fotos: Generalitat-Arxiu