Els centre comercials del Baix Llobregat tornen a l’activitat

Els camps de setmana es permetran els desplaçaments dins d’una mateixa comarca

Els centres comercials baixllobregatins tornaran a obrir a partir d’avui dilluns, amb un 30% d'aforament i sempre que es garanteixi la ventilació dels espais tancats, sigui de forma natural o mitjançant altres sistemes artificials per a la renovació de l'aire.

the style outlets kTd 620x349abc

El límit d'aforament afecta tant els establiments comercials com les zones comuns i de pas dels centres, que hauran d'establir controls per regular l'afluència de persones a les entrades dels comerços i també en els accessos al recinte, incloses les zones d'aparcament. No obstant això, les zones recreatives dels centres comercials, com els espais de descans o els dedicats a l'oci infantil, romandran tancades.

Centro comercial Finestrelles 01 SG1862 1683 2

L'objectiu d'ambdues mesures, que suposen un relaxament de les restriccions imposades en la segona onada del coronavirus tot i no haver-se avançat encara de fase, pretén esponjar les aglomeracions detectades en espais urbans -especialment carrers comercials- i permetre als veïns de municipis petits accedir durant el cap de setmana a determinats serveis.

Teatres, cinemes i auditoris

El Govern ha acordat, a més, mantenir el límit d'aforament al 50% en els teatres, cinemes i auditoris, amb un màxim de 500 espectadors asseguts que, a partir d'ara, es podrà ampliar fins als 1.000 -com reclamaven grans recintes culturals, entre ells al Liceu- sempre que hi hagi un registre d'espectadors i una assignació prèvia de localitats.

KtIcmM3cmUKZJs5G38iKtq4CGvOPAd

El límit d'aforament afecta tant els establiments comercials com les zones comuns i de pas dels centres, que hauran d'establir controls per regular l'afluència de persones a les entrades dels comerços i també en els accessos a el recinte, incloses les zones d'aparcament. No obstant això, les zones recreatives dels centres comercials, com els espais de descans o els dedicats a l'oci infantil, romandran tancades.

cines full hd splau exterior

Així mateix, els teatres que vulguin ampliar el nombre d'espectadors hauran de presentar una declaració responsable al Departament de Cultura i a l'ajuntament, per informar dels sistemes de ventilació de què disposen i les mesures de control de l'aire i dels accessos.

Desplaçaments

Una altra de les mesures aprovades en la reunió del Procicat és donar llum verda als desplaçaments a l'interior de la comarca on es resideix entre les 6 del matí de divendres i les 6 del dilluns, amb el que es relaxa el confinament municipal de cap de setmana que està vigent des del mes d'octubre passat.

No obstant això, es manté les restriccions a l'entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte en els casos en què els desplaçaments estiguin degudament justificats.

EodiWJPXYAMig5Z

Malgrat ampliar l'àrea de mobilitat permesa el cap de setmana, el Procicat insisteix que es limitin al mínim els desplaçaments fora del municipi i que es respectin les recomanacions sanitàries, amb mesures d'higiene i procurant que les reunions socials no excedeixin les anomenades 'bombolles de convivència' o, com a màxim, les 'bombolles ampliades '.

Casaments, funerals i serveis religiosos

Respecte als casaments, funerals i serveis religiosos, el Procicat imposa un límit d'aforament del 30%, amb un màxim de 500 assistents i de 1.000 si es desenvolupen de forma estàtica, a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada i control de aglomeracions.

la majoria de casaments previstos per aquesta epoca shan ajornat al 2021

Els titulars d'aquestes activitats estan també obligats a presentar una declaració responsable al Departament de Justícia -competent en assumptes religiosos- i a l'ajuntament del municipi.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix