FGC construirà un aparcament d'intercanvi modal a Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

L’Ajuntament i Ferrocarrils han arribat a un acord per impulsar el projecte de park&ride al municipi, un edifici per a 300 vehicles que es construirà a l’espai que ocupa l’actual aparcament a l’aire lliure de l’estació

Sant Vicenç dels Horts tindrà el 2022 un nou apartament a l’estació de Quatre Camins (línia Llobregat-Anoia d’FGC). Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha redactat l’avantprojecte. El pàrquing es construirà sobre els terrenys de l’actual aparcament de l’estació, que és a l’aire lliure, i en doblarà la capacitat ja que es passarà de les 153 places actuals a prop de 300. El president d’FGC, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, i de veïns del barri de Sant Josep ha visitat avui l’espai del futur aparcament, del qual ja se n`ha iniciat la tramitació urbanística.

BIG 049253315121120 02

El nou pàrquing serà un edifici de planta baixa i dues plantes en alçat. La seva disposició permetrà la comunicació a peu dels recorreguts d’accés tant des de l’estació d’FGC, per on circulen les línies S4, S8, S9, R5 i R6, com des de l’estació de busos, on conflueixen les línies interurbanes que comuniquen Barcelona i Molins de Rei amb Cervelló i Vallirana (L50, L57 i 567) i amb la Palma de Cervelló i Corbera (e8, 560 i 566), a més de la línia L60, que dona servei al polígon del Molí dels Frares.

Captura de pantalla 2020 12 11 a las 16.28.21

A més, hi haurà un vial perimetral al voltant del pàrquing per garantir la mobilitat tant de turismes com d’autobusos. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha aprovat la sol·licitud del procediment d’avaluació ambiental en sòl no urbanitzable, pas previ necessari per poder implantar el nou edifici d’aparcament públic. L’edifici de l’aparcament disposarà de 298 places, 145 més que l’actual, i n’hi haurà de reservades per a persones amb mobilitat reduïda i per a vehicles elèctrics. També disposarà d’espai per a bicicletes.

BIG 653402715121120 02

Foment de la mobilitat sostenible

L’aparcament de Quatre Camins forma part del programa de park&ride d’FGC per aconseguir, els pròxims anys, 1.500 noves places d’aparcament a les estacions de les línies metropolitanes, amb un triple objectiu: fomentar l’ús del transport públic; fomentar l’intercanvi modal, i millorar la mobilitat als principals municipis on FGC té estacions.

Amb aquests aparcaments, que ja s’han construït a Terrassa i Sabadell (tots dos s’obriran el pròxim 21 de desembre) i que estan també en fase de projecte a les estacions de Martorell i Sant Joan, FGC possibilita que la ciutadania deixi el vehicle privat i accedeixi al centre de les ciutats amb transport públic, “fomentant així una mobilitat més sostenible i contribuint a la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire”, ha assenyalat el president d’FGC. Font ha posat de relleu que el nou aparcament “és un espai intermodal on conviuen línies de tren, bus, vehicle privat, micromobilitat i on, a més, incorporarem una de les apostes de la companyia en matèria de digitalització: Amb la mateixa app d’FGC, les persones usuàries podran conèixer l’ocupació en temps real de les places de l’aparcament. D’aquesta manera, es podran planificar millor els seus desplaçaments”. “Aquesta és una de les mesures incloses en L’Estratègia digital de l’empresa i amb la qual volem oferir la màxima qualitat en el servei al client aprofitant els avantatges de l’economia digital”, ha afegit.

BIG 165213015121120 02

En aquest sentit, Font ha manifestat: “A FGC evolucionarem les estacions per convertir-les en espais 4.0, concebudes com a zones digitals i hubs de serveis a la mobilitat; estacions digitalment avançades, que afavoriran el canvi modal i acolliran tot tipus de serveis més enllà dels ferroviaris.”

Comino ha celebrat la construcció del nou aparcament, “perquè donarà un millor servei a la ciutadania i ens ajudarà a reduir les emissions contaminants”. I ha afegit: “El Govern Municipal està compromès amb la lluita contra el canvi climàtic; promoure l’ús del transport públic és una de les vies per aconseguir una ciutat més sostenible i, per tant, amb millor qualitat de vida.”

Redacció / Fotos: Arxiu