Balmón reclama més presència policial a Femades

Imprimeix
L’Ajuntament de Cornellà exigeix als Mososs que reprenguin un dispositiu de vigilància especial a la zona de discoteques

L’Ajuntament de Cornellà ha demanat a la conselleria d’Interior de la Generalitat que els Mossos d’Esquadra reprenguin el dispositiu de vigilància especial a la zona d’oci nocturn de Famades, durant l’horari de funcionament i sortida de les discoteques de la zona.

L’Ajuntament considera que, tot i no haver obtingut cap resposta a la petició municipal, fets com el del passat cap de setmana, quan un menor va morir apunyalat i un jove va resultar ferit greu durant una baralla davant la discoteca Capitolio, “posen en evidència la necessitat de reforçar els dispositius de seguretat de l’entorn”.

Fonts municipals han recordat que durant l’any passat va funcionar de manera preventiva un dispositiu que exercien conjuntament els Mossos d’Esquadra, els Grups de Suport i la Guàrdia Urbana de Cornellà, amb l’objectiu d’evitar conductes incíviques i molèsties a les zones residencials més properes.

Els Mossos d’Esquadra “se’n van retirar de forma unilateral el mes de juliol, i el mes de setembre el dispositiu no es va reprendre, tot i que el balanç havia resultat positiu”, han criticat des de l’Ajuntament.

Aquesta petició reitera l’acord del ple municipal que es va aprovar el mes d’abril amb el suport del PSC, ICV-EUiA i el PP, i l’abstenció de CiU.

La setmana vinent, Cornellà ha convocat una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat per avaluar la situació.

Redacció | Foto: Néstor Cabañas