Castelldefels crea un protocol contra les violències sexuals en temps d’oci

Imprimeix

Es tracta d'un recurs tècnic per fer front a les actituds violentes que pateixen les dones i el col·lectiu LGTBI amb l’objectiu de garantir que l'espai públic és lliure i segur

Front comú contra les agressions sexuals en el temps d'oci i festiu. Aquesta és la proposta de l'Ajuntament de Castelldefels, que vol avançar en aquesta direcció buscant la complicitat del sector privat de l'oci nocturn en la lluita contra aquestes actituds violentes que pateixen les dones i el col·lectiu LGTBI.

Un primer pas és el protocol d'actuació davant de les violències sexuals en espais públics d'oci de Castelldefels, que s'ha presentat en una jornada telemàtica celebrada aquest dimecres, i que serà aprovat properament per l'Ajuntament en Ple. Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels, ha recordat que al municipi s'ha declarat municipi feminista, “i aquesta no és només una declaració d'intencions, sinó que ens guia a l'hora d'implementar polítiques reals, com mostra, entre altres accions, l'elaboració d'aquest protocol.”

19718

En la direcció apuntada de sumar-hi el sector privat, el municipi avançarà en els contactes previs mantinguts fins ara amb motiu de l'elaboració del protocol que ara es presenta, centrat de moment –els impulsors insisteixen que és un document viu— en l'espai públic. L'Ajuntament voldria que la implicació del sector privat es faci palesa en un futur annex del protocol presentat avui, i així ho ha expressat la regidora d'Igualtat, Lourdes Armengol, qui ha apuntat la idea de formalitzar un distintiu d'espais lliures d'agressions sexuals per als locals que s'hi adherissin Armengol ha recordat “les múltiples formes de violència que pateixen les dones i el col·lectiu LGTBI: res les justifica i cal denunciar-les sempre”, ha reblat.

img las mejores discotecas con musica de los 80 y 90 en barcelona 31 600

La intenció del municipi és que aquests establiments privats d'oci no normalitzin les actituds agressives contra les dones i el col·lectiu lgtbi; ans al contrari, es voldria que compartissin la responsabilitat social d'avançar perquè aquests espais siguin lliures i segurs.

Espai públic

Pel que fa als espais públics d'oci, l'Ajuntament assenyala la necessitat de disposar d'un recurs tècnic per fer front a les violències sexuals i LGTBI-fòbiques als espais d'oci. A través d'aquest protocol, l'Ajuntament de Castelldefels aposta perquè tota la societat actuï de manera coordinada davant una agressió d'aquesta naturalesa, i es compromet amb la voluntat de garantir espais d'oci lliures i segurs per a les dones i les persones LGTBI.

Eozfvr4WEAUBfuq

En definitiva, entre altres objectius, el nou protocol aspira a garantir una resposta coordinada de totes les persones implicades en els espais d'oci i festius davant situacions d'agressions d'agressió sexual o LGTBI-fòbica, impulsar l'apoderament de les dones i les identitats dissidents a través de la seva relació amb l'espai públic, i lluitar contra les actituds masclistes interioritzades i invisibilitzades en aquests espais festius.

Entre les entitats que han col·laborat en l'elaboració del protocol figuren l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, el Grup de Dones del municipi, l'Associació de Mares i Pares de l'Institut Josep Lluís Sert, la directiva del Castelldefels Hockey Club i els xiringuitos de la platja.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu-Policia Local Castelldefels