Cornellà torna a ordenar el tancament de la discoteca Capitolio

El Consistori ja havia decretat el tancament d’aquesta sala fa un meso, però la setmana passada, segons una resolució que l’Ajuntament no comparteix, la jutgessa encarregada del cas va dictaminar mesures cautelars contra el tancament i la discoteca va continuar oberta.

Amb una decisió que pot considerar com a pionera en prioritzar la crisi per sobre de la llei, la titular del jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona va suspendre la clausura durant quatre mesos de la discoteca Capitolio que li va imposar l’Ajuntament per duplicar el límit d’aforament permès, amb l’argument d’evitar que els seus 25 treballadors es quedin a l’atur.

A l’hora de decidir la mesura cautelar, la jutgessa va tenir en compte l’actual precarietat del mercat laboral i estima que el tancament de la sala de festes no suposa un perjudici únicament per a l’empresari sinó també per a la plantilla: “En situacions de crisi econòmica conjuntural com la que està travessant aquest país, no pot permetre que, per una resolució de l’Alcaldia, es deixi al carrer a aquelles persones sense possibilitats d’accés a una ocupació “, assenyala en la interlocutòria.

Un menor mort

Dos dies després, la matinada del diumenge 17 de juny, els voltants de la discoteca van ser novament escenari d’incidents que van conduir a la mort d’un menor d’edat de nacionalitat equatoriana i a la detenció dels dos presumptes autors del crim.

A més del recurs d’apel·lació presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en disconformitat amb la resolució judicial, l’Ajuntament de Cornellà ha demanat parlar amb la jutgessa per explicar l’historial d’infraccions de la sala.

Motiu: aforament 

Pel que fa al decret de tancament, fonts municipals han recordat que la discoteca Capitolio té un aforament permès de 356 persones i es va comprovar en el moment del mesurament que hi havia dins 566 persones.

Des de l’any 2007, l’Ajuntament ha obert quatre expedients sancionadors contra la discoteca, per infraccions similars, que van conduir al primer decret d’alcaldia ordenant el precinte.

Els representants legals de la discoteca Capitolio ja han anunciat que recorreran la segona ordre de tancament per part de l’Ajuntament.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix