La plataforma pratenca ‘Ni un pam de terra’ passa a l’acció

Imprimeix

Convoca una manifestació el pròxim 12 de desembre per aturar el projecte urbanístic de l’ARE Eixample Sud impulsat pel govern local

La plataforma veïnal ecologista ‘Ni un pam de terra’ convoca la ciutadania pratenca i de la resta del Baix Llobregat a manifestar-se favor dels espais verds i contra l'especulació immobiliària. El lloc de trobada establert és la plaça Pau Casals (dissabte 12 de desembre, 12 hores). Els organitzadors de l’acte demanen acudir-hi amb mascareta i mantenint la distància de seguretat al llarg del recorregut, que transitarà pels carrers del municipi baixllobregatí fins arribar als camps amenaçats per les obres.

EoOTZbQXUAA1T18

L'ARE Eixample Sud és un pla urbanístic que preveu la construcció de 2.666 habitatges i que actualment es troba en la segona fase de la seva execució. El col·lectiu pratenc convocant denuncia que l'expansió immobiliària afecta espais de gran valor agrícola i paisatgístic, importants per a la preservació de la biodiversitat i la protecció de la salut pública, així com el patrimoni històric de les masies del sud del municipi. La plataforma vincula els camps amenaçats amb la importància de l'agricultura periurbana per garantir la sobirania alimentària, fet que s'ha posat de manifest durant la crisi sanitària actual, així com la riquesa de tenir espais agrícoles i naturals prop de les ciutats, per passejar i fer exercici.

Captura de pantalla 2020 12 09 a las 6.19.37

Finalment, ‘Ni un pam de terra’ argumenta que el model d'especulació urbanística és caduc i completament contrari a les necessitats generades per l'emergència del canvi climàtic. "L'ARE Prat Sud potser beneficia alguns que treuen profit del negoci del totxo, però empitjora les condicions de vida de la gent del Prat" es manifesta des de la plataforma, que anima a tothom a mobilitzar-se contra el que titllen d'invasió de ciment.

Redacció / Fotos: PNPE