Crida als santjoanencs a participar en l'elaboració del PAM 2020-2023

Imprimeix

Els compromisos de l'equip de govern que s'impulsaran aquest mandat recull prop de 500 actuacions

L’Ajuntament de Sant Joan Despí obre el dimecres 9 de desembre un procés de participació ciutadana per recollir aportacions a la proposta de Pla d’Actuació Municipal 2020-2023. El procés es farà de forma virtual, mitjançant la plataforma decidim-sjdespi.diba.cat, on la ciutadania podrà fer les seves aportacions. El procés es farà del 9 al 23 de desembre.

El Pla d’Actuació Municipal és el document que recull els compromisos que s’impulsaran al llarg del present mandat i les actuacions que es consideren estratègiques per a la ciutat. L’equip de govern municipal ha elaborat una proposta inicial base i ara la ciutadania, a través del procés participatiu, podrà complementar-la aportant propostes noves o modificacions per a la seva incorporació en el document definitiu, per tal que la presa de decisions sigui fruit d’un treball conjunt i col·laboratiu.

El document base del PAM, elaborat inicialment al mes de març, s’ha modificat per adaptar-se a la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19, amb nous objectius i actuacions. L’objectiu general del PAM és treballar en la reducció de les desigualtats i en el benestar i qualitat de vida de la ciutadania.

Els eixos del pla s’inspiren en l’horitzó que es va definir al procés participatiu ‘Sant Joan Despí 2025’ –realitzat l’any 2014- i incorporen els disset objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides. D’aquesta forma, el document base del PAM s’estructura en 4 eixos bàsics que apleguen un total de 498 accions: Eix 1. 'Prioritat les persones'; Eix 2. 'Equilibri i sostenibilitat' ; Eix 3. 'Innovació i desenvolupament econòmic' i Eix 4. 'Govern obert, promovent la transparència' .

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí