El Parc Sanitari Sant Joan de Déu rep el Premi Hestia 2020

Imprimeix

Guardonen un estudi sobre la perspectiva de gènere en psicosi i l’efectivitat terapèutica d’una intervenció psicològica si és home o dona

Un projecte liderat per investigadors de Parc Sanitari Sant Joan de Déu sobre la perspectiva de gènere en el tractament de la psicosi i l'efectivitat terapèutica d'una intervenció psicològica en funció de si el pacient és home o dona ha rebut el Premi Hestia 2020.

Captura de pantalla 2020 12 04 a las 18.52.47

El treball, liderat per la psicòloga de Parc Sanitari Susana Ochoa i publicat a la revista 'Journal of Consulting and Clinical Psychology', demostra que les dones i els homes es beneficien de manera diferent d'un tipus de teràpia, anomenada metacognitiva. En aquesta línia, l'estudi revela que les dones milloren en símptomes afectius, reforcen l'autocertesa de diferents situacions, són més flexibles en reinterpretar idees, presenten avenços en la creença irracional vinculada amb la dependència i se senten més autònomes després de la intervenció metacognitiva. En el cas dels homes, es troben menys resultats, tot i que milloren, per exemple, la intolerància a la frustració i el biaix de saltar a conclusions, factors que s'han relacionat amb el desenvolupament i el manteniment dels deliris. L'estudi evidencia que abordar un trastorn mental greu tenint en compte el gènere pot aportar més beneficis a les persones que conviuen amb aquesta realitat.

La Fundació Hestia impulsa la docència i la investigació clínica amb el repte de millorar la qualitat de vida de les persones més vulnerables a causa de malalties cròniques complexes, dependència o trastorns mentals.

Redacció / Fotos: Arxiu-PSSJD