Reclamen que l’AMB es replantegi el PDU Metropolità al Baix Llobregat

La plataforma SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet anuncia que el TSJC ha anul·lat el planejament urbanístic de sis zones de Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat

Segons la plataforma SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet, els dirigents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’haurien de replantejar els objectius i l'abast del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), “si saben interpretar el missatge de les sentències judicials que aquests dies han anul·lat diferents PDU a l'Hospitalet, Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat, i que han obert la porta a una nova concepció de l'urbanisme metropolità.”

sos baix 1

Ahir divendres mateix, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar nul de ple dret el Pla Director Urbanístic (PDU) d'àmbits d'activitat econòmica del Delta del Llobregat, que afectava els termes municipals de Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat.

Per tercera vegada en pocs dies, aquest tribunal ha sentenciat en contra d'un PDU al Baix Llobregat i a l'Hospitalet. Les entitats adherides a SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet consideren que totes aquestes sentències permeten la possibilitat de fer una moratòria de dos anys a tota obra o projecte urbanístic d'habitatge o industrial, en terrenys actualment d'ús agrícola o forestal, o que estiguin ubicats o puguin afectar en connectors ecològics identificats.

04eff7d7 493d 4d4d 8bf6 b5b5a187f7db

8552bf2f f0e1 4f4e bb11 0af1b5fb58d3

Segons la plataforma, la moratòria hauria de fer possible un ampli procés participatiu per decidir socialment un nou model urbanístic. Aquestes sentències donen la raó a les veus que des de fa temps estan posant en el punt de mira l'ofensiva de l'especulació urbanística al Baix Llobregat. “Un munt de nous planejaments han estat aprovats o estan en redacció després de la crisi econòmica de 2008, com si no s'hagués après la lliçó que precisament va ser l'economia basada en el creixement urbanístic una de les culpables de la crisi”, diu la plataforma.

05437753 0ecf 41f6 90c4 9ea5fbadf176

9cba7f7a 8098 4ff1 b285 f2d3f5742625

4c21585e a4e3 4db6 bf3d 39576cbb6451

Amb tot, en un territori ja molt construït com el de l'AMB, ocupades ja les zones més planes o fàcils de construir, el planejament urbanístic comença a trobar-se amb diferents obstacles. Alguns obstacles són físics del propi territori (riu, rieres, zones amb fortes pendents...). Uns altres són la consciència ecològica de la gent que hi viu o, si més no, del valor del poc espai natural que queda a la comarca per tenir una vida plena; però també apareix un altre tipus d'obstacle, com el futur PDUM, que hauria d'incorporar criteris ecològics sensibles a l'ocupació dels espais lliures d'edificació.

Redacció / Fotos: SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix