El Procicat decideix que Catalunya es mantingui en el primer tram

Imprimeix

La consellera Vergés apel·la a la “prudència, a l’esforç col·lectiu i a reduir la interacció social” per a millorar la situació de l’epidèmia a Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar ahir que el Procicat va decidir que Catalunya es mantingui en l’actual tram 1 del pla d’obertura progressiva d’activitats, en considerar un empitjorament de les dades. “Ara, més mai, hem d’actuar amb la màxima prudència”, va emfatitzar Vergés abans de subratllar la tendència brusca a l’alça experimentada en els darrers dies. Per exemple, la Rt, disparada aquesta setmana i que, en quatre dies, ha passat del 0,78 al 0,92. O la pressió assistencial, que encara és molt alta tant als CAP com a les UCIs dels hospitals, on hi ha ara 438 pacients. Ha estat un creixement sobtat i gestionar ara un rebrot, amb les UCIs així, seria complicadíssim”, ha dit demanant “prudència.”

89b337e8 a6e6 4113 a3f7 30d5961038cb

Vergés ha afegit que davant d’aquesta situació“per responsabilitat”, no s’avança al segon tram. “Un cop més, necessitem l’esforç de totes les administracions, dels sectors econòmics i socials, i de tota la ciutadania. Sé que portem molt temps en pandèmia i això fatiga, però no ens podem relaxar si no volem tirar per la borda l’esforç fet per contenir la segona onada. Hem de conjurar-nos totes i tots per continuar salvant vides i aturar el virus”, va destacar la titular de Salut. A més, la consellera ha demanat la col·laboració de la ciutadania per tal que no marxi de pont“El repunt ens obliga a extremar encara més les precaucions i a evitar les interaccions socials. Hem de reduir la mobilitat i tothom ha de ser conscient que la situació ni és bona ni és la que voldríem”, ha conclòs.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues