Cornellà de Llobregat prepara unes festes de Nadal diferents

Imprimeix

El Campament Oriental es farà amb cita prèvia a la Fira de Cornellà i els Reis d’Orient es “plantaran” el 5 de gener a l’avinguda del Maresme per poder saludar a tots els infants de la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ja escalfa motors per preparar un Nadal diferent i especial, donades les actuals circumstàncies sanitàries per la pandèmia de la COVID-19. El consistori ha decidit mantenir les tradicions del Campament Oriental i la Nit de Reis, però amb formats diferents i adaptats a la nova realitat, amb totes les precaucions i tenint en compte les mesures de seguretat i sanitàries.

128725483 3442852275940578 5250182575706938787 n

L’agenda nadalenca presenta menys activitats presencials i més virtuals per poder continuar gaudint de l’esperit nadalenc. Entre les presencials destaca la proposta “Menut Nadal”, amb la representació de diferents espectacles a patis d’escoles de la ciutat. Aquests seran totalment gratuïts, però l’aforament serà limitat, i les invitacions d’assistència es podran treure a través de la web: https://entradescornella.cat/

Una gimcana, la presentació del Conte de Reis, l’elaboració de l’element màgic per rebre els Reis d’Orient, Jocs de llums i ombres a la Torre de la Miranda o els Encants de Nadal, continuen tenint protagonisme en aquest Nadal tan particular.

Festa de l’encesa de llums virtual

Com cada any, l’encesa de les llums de Nadal és un dels senyals que anuncien l’arribada d’aquest període festiu. Però enguany, la Festa de l’encesa es farà de manera virtual, a través de les xarxes socials de @queferacornella @culturacornella, i amb l’ajut i l’impuls dels nens i nenes de la ciutat. Avui dijous, 3 de desembre, a les 18.45h. A partir de llavors, la ciutat s’omplirà de llums a tots els seus eixos comercials, a iniciativa de l’Associació ‘Cornellà Compra a Casa’. A més, s’han instal·lat, un total de 18 figures nadalenques de llum (boles, arbres, caixes de regals, arcs, o figures d’animals, etc) que se sumaran a les bústies del Mag Maginet i als arbres dels desitjos de la Fada Ondina.

46885270 2068808556490887 8110437966263877632 n

Nou format

El format d’aquestes activitats canvia significativament per garantir les mesures de seguretat.  El Campament Oriental canvia d’ubicació i de dates. En aquesta ocasió, passarà de fer-se al parc de Can Mercader, al recinte de la Fira de Cornellà; i de fer-se de l’1 al 4 de gener, a fer-se els dies 28, 29 i 30 de desembre i 1,2,3 i 4 de gener. Com que l’aforament serà limitat per raons de seguretat, els nens i nenes podran entrar amb una entrada/invitació gratuïta que podran adquirir a partir del 15 de desembre a la web https://entradescornella.cat/

20100104elpyop 2

D’altra banda, la Nit de Reis també serà diferent i no hi haurà cavalcada, però els Mags d’Orient es “plantaran” amb el seu seguici (el Mag Maginet i els seus col·laboradors i col·laboradores) a l’Avinguda del Maresme, un espai de gran amplada. Allà, entre les 18 i les 21h, els nens i nenes podran fer un passeig per davant d’ells, veure’ls i saludar-los des de la distància.

56acfa47 3858 48f4 a14b 996aade88058

Respectar les mesures de seguretat

L’Ajuntament de Cornellà vol demanar a la ciutadania que durant tots els actes programats a la ciutat i, també durant tot el període nadalenc, actuï amb responsabilitat  i respecti les normes de seguretat i sanitàries vigents. Per tota la ciutat, diferents elements informatius i senyalitzacions recorden a la ciutadania quines són les mesures de seguretat i la importància de seguir-les.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà