El Bisbat de Sant Feliu de Llobregat es posiciona contra Eurovegas

El Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha fet públic el seu contundent rebuig al megaprojecte de joc i oci Eurovegas, perquè “és un fet que comporta una profunda problemàtica humana”.

El bisbat que s’ocupa de les esglèsies del Baix Llobregat, comarca on s’ubiquen els terrenys en què la Generalitat vol facilitar a Las Vegas Sands Corporation la instal·lació del polèmic macroprojecte de casinos, ha posat l’accent en “el preu humà que exigeix” Eurovegas “per a obtenir un hipotètic benefici econòmic”.

Segons el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés Soriano, “la pèrdua de qualitat humana seria real i profunda, encara que romangui amagada al costat del miratge d’un possible benefici”.

“Però el més preocupant és la repercussió en l’àmbit de la cultura, la convivència, l’estil de vida o l’educació. El conjunt d’elements que envolten aquest tipus de negoci amb una tal magnitud, de fet, determinen tot un món, un estil de vida, que podem qualificar de degradant per a la persona humana”, ha indicat.

Tot i admetre que el projecte sembla “ oportú” en l’actual context de crisi, Cortés Soriano ha afirmat que “els diners fàcils, la manca d’escrúpols, els abusos de tot tipus, el consum i la disbauxa sense fre acaben oferint un terreny abonat per a tota mena d’agressions a la dignitat de les persones i, fins i tot, de malalties, amb greus repercussions socials, com ara, ludopaties, drogoaddiccions, dependències, depressions”.

Pel que fa a la vessant mediambiental, el bisbat de Sant Feliu defensa que “si aquesta iniciativa anés endavant es produiria una ferida irreparable en aquest territori”.

“L’ocupació directa de 800 hectàrees, més els espais que previsiblement s’ocuparien al seu voltant, amb aquest tipus d’edificis, les infraestructures urbanes i els accessos corresponents, produiria un greu impacte en l’equilibri ecològic i natural de la zona”, ha afegit.

“El Baix Llobregat, amb el seu Parc Agrari, les zones humides, els aqüífers, el delta del Llobregat, té un alt valor natural i una riquesa que demana protecció, com de fet ja s’ha establert en gran part per llei”, ha completat.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix