FGC ampliarà i millorarà el ramal de mercaderies del Port-Sant Boi

Imprimeix

Forma part de la via inicialment prevista per realitzar els accessos ferroviaris al Port de Barcelona i que FGC ha recuperat recentment

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) té en licitació les obres d'ampliació i millora de l'actual via d'apartador del ramal del Port-Sant Boi, entre els punts quilomètrics 6,4 i 6,8 de la línia Llobregat-Anoia. Els treballs consisteixen en ampliar la longitud de la via doble dels 375 metres actuals als 550 metres i millorar-ne l'operativa per tal de garantir i augmentar la qualitat del servei.

BIG 325205309112620 00

Aquest apartador forma part del tram que via que FGC va cedir a Adif l'any 2017 per als accessos ferroviaris al Port de Barcelona. Finalment, un cop descartada aquesta alternativa, FGC ha recuperat aquest 7 d'octubre passat la via i, en paral·lel ja ha iniciat els treballs del projecte de millora.

L'actuació, amb un pressupost d'1,1 milions i 7 mesos d'execució, inclou la renovació dels dos aparells de via que donen accés a la via d'apartador, situada al punt quilomètric 6, i la renovació de tota via d'apartat. Amb aquesta actuació es millorarà la capacitat de maniobres dins del ramal Sant Boi-Port de Barcelona així com la qualitat i fiabilitat de la línia, s'homogeneïtzarà el material de la superestructura i de via amb la part renovada i es realitzarà la reposició de nou balast.

Les obres, que es realitzaran sense afectar el servei, consistiran en el desmuntatge i substitució de la superestructura de via existent, l'ampliació de la plataforma tant horitzontalment com longitudinalment, la construcció d'una nova cuneta de formigó i la col·locació de nous aparells de via.

400px GUTI 3174

Estalvi de circulació

Les mercaderies que es transporten pels ramals industrials d'FGC van estalviar l'any 2019 la circulació de 73.497 camions i 2,8 milions de litres de gasoil. Pel que fa a gasos contaminants, es va evitar l'emissió de 8.463,09 Tn CO2 a l'atmosfera, una contribució més de la companyia a la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l'aire.

Redacció / Fotos: Google Maps-Generalitat