FGC ampliarà i millorarà el ramal de mercaderies del Port-Sant Boi

Forma part de la via inicialment prevista per realitzar els accessos ferroviaris al Port de Barcelona i que FGC ha recuperat recentment

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) té en licitació les obres d'ampliació i millora de l'actual via d'apartador del ramal del Port-Sant Boi, entre els punts quilomètrics 6,4 i 6,8 de la línia Llobregat-Anoia. Els treballs consisteixen en ampliar la longitud de la via doble dels 375 metres actuals als 550 metres i millorar-ne l'operativa per tal de garantir i augmentar la qualitat del servei.

BIG 325205309112620 00

Aquest apartador forma part del tram que via que FGC va cedir a Adif l'any 2017 per als accessos ferroviaris al Port de Barcelona. Finalment, un cop descartada aquesta alternativa, FGC ha recuperat aquest 7 d'octubre passat la via i, en paral·lel ja ha iniciat els treballs del projecte de millora.

L'actuació, amb un pressupost d'1,1 milions i 7 mesos d'execució, inclou la renovació dels dos aparells de via que donen accés a la via d'apartador, situada al punt quilomètric 6, i la renovació de tota via d'apartat. Amb aquesta actuació es millorarà la capacitat de maniobres dins del ramal Sant Boi-Port de Barcelona així com la qualitat i fiabilitat de la línia, s'homogeneïtzarà el material de la superestructura i de via amb la part renovada i es realitzarà la reposició de nou balast.

Les obres, que es realitzaran sense afectar el servei, consistiran en el desmuntatge i substitució de la superestructura de via existent, l'ampliació de la plataforma tant horitzontalment com longitudinalment, la construcció d'una nova cuneta de formigó i la col·locació de nous aparells de via.

400px GUTI 3174

Estalvi de circulació

Les mercaderies que es transporten pels ramals industrials d'FGC van estalviar l'any 2019 la circulació de 73.497 camions i 2,8 milions de litres de gasoil. Pel que fa a gasos contaminants, es va evitar l'emissió de 8.463,09 Tn CO2 a l'atmosfera, una contribució més de la companyia a la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l'aire.

Redacció / Fotos: Google Maps-Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
154

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix