Salut inicia demà divendres un cribratge intensiu a Martorell

Imprimeix

El dispositiu estarà en funcionament des del divendres 27 a Martorell i s’allargarà diverses setmanes amb l’objectiu de detectar contagis de COVID-19

Aquest divendres 27 de novembre, el Departament de Salut posa en marxa al municipi de Martorell un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de COVID-19 entre la població a partir de 16 anys, que s’allargarà diverses setmanes. El lloc on es realitzaran les proves serà a la Biblioteca Martorell (Av. Mancomunitats Comarcals, 13) de dilluns a divendres de 15 a 20 hores i dissabtes de 9 a 15 hores.

20200929 escoles

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi baixllobregatí i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Als punts de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica a partir de 16 anys. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de coronavirus positiu en els darrers tres mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

DSC 4899 RogerBenet

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions el dispositiu de cribratge massiu estarà en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Redacció / Fotos: Arxiu