Un mecenes inverteix 16 milions en un nou centre de recerca

Imprimeix

Aquest creixement ha estat possible gràcies a la inversió de 16 milions d’euros d’un mecenes privat amb l’objectiu de continuar investigant totes les aplicacions de llum, tal com fan els experts des de fa 10 anys a Castelldefels.

El mecenes és l’industrial químic Pere Mir, president de la Fundació Cellex, un home que, en plena època de retallades, ha fet possible la construcció del nou viver per a futurs investigadors.

El nou centre, batjat com a NEST-Cellex, està ubicat en uns terrenys de 3.500 metres quadrats cedits per la Generalitat.

Al NEST-Cellex s’estudiarà la creació, el control i la detecció dels fotons, les partícules elementals d'intercanvi lligades a la força electromagnètica.

L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP); el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Collell; el director del Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), Lluís Torner; el rector de la UPC, Antoni Giró, i els patrons de la Fundació van inaugurar el passat 18 de juny el nou edifici Nest-Cellex ubicat al Parc Mediterrani de la Tecnologia.

Reyes ha manifestat que “per a Castelldefels representa un orgull tenir una institució com a l'ICFO al nostre municipi. Representa tenir un referent d'investigació i innovació que porta el nom de la ciutat per tot el món. Hem de recordar que l'ICFO ha aconseguit recentment premis com el Severo Ochoa, que reconeix la brillant tasca que han fet en investigació durant aquests 10 anys. L'ICFO és sinònim de qualitat i prestigi a Castelldefels".

Redacció | Foto: Arxiu