Salut inicia avui un cribratge intensiu amb test d’antígens a Esplugues

Imprimeix

El dispositiu, que es farà a la sala d’exposicions del Casal de Cultura Robert Brillas, estarà en funcionament des d’avui dimecres 25 i s’allargarà diverses setmanes

El Departament de Salut posa en marxa, a partir d’avui, a Esplugues de Llobregat un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de COVID-19 entre la població més gran de 16 anys, que s’allargarà diverses setmanes. Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra el coronavirus de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica. L’Ajuntament d’Esplugues ha cedit la sala d’exposicions del Casal de Cultura Robert Brillas per a la realització de les proves, que es faran amb test d’antígens, entre les 15 i les 20 hores de dilluns a divendres.

 foto37088511 bf0a7eba

L’alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, convida la població a fer-se les proves, que "han de servir per aturar l’extensió del virus i que les persones afectades puguin transmetre el virus". Díaz ha afegit que "les peticions que vam realitzar fa uns dies a la consellera de Salut estan donant els seus fruits: d'una banda el compromís d'ampliar el CAP Lluís Millet i, d'altra banda, el cribratge intensiu que començarà demà."

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Als punts de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica de més de 16 anys. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19 i les persones identificades com a contactes d’un cas positiu per Covid-19, hauran de continuar els procediments habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

foto 3710336 4 634x311

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions es remarca que el dispositiu de cribratge massiu estarà en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Redacció / Fotos: Arxiu