L'Ajuntament de Cornellà demana ampliar la mobilitat a l’àrea metropolitana

Imprimeix

L’Ajuntament sol·licita al Procicat que la delimitació territorial els caps de setmana en el segon tram d’obertura sigui un àmbit més extens de moviment per la seva realitat social i d’interconnectivitat entre les ciutats

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha enviat al comitè de direcció del Pla d’Actuació del Procicat, una sol·licitud de revisió i modificació de la delimitació territorial de la mobilitat decretada per als caps de setmana en el segon tram del pla d’obertura. La proposta del consistori cornellanenc planteja l’ampliació de la delimitació a l’àmbit de l’àrea metropolitana de Barcelona, com a espai més real d’interconnectivat social, econòmica i de relacions personals.

EmYf8uMXIAAIOi

El consistori baixllobregatí considera que els municipis han tingut un paper clau en la gestió de la pandèmia de la COVID-19, col·laborant en la gestió i aplicació de les mesures adoptades per part del Procicat durant tots aquests mesos de pandèmia sanitària. En aquest sentit, i com a parts directament implicades, es considera que els ajuntaments poden plantejar la seva opinió sobre aquells aspectes que al seu entendre haurien de ser objecte de revisió per part del Procicat.

EnBmKK2XcAAErRS

D’altra banda, es considera necessari i es valora positivament el “Pla d’obertura progressiva d’activitats” per la revisió de la intensitat de les mesures adoptades amb motiu de la segona onada de l’epidèmia de la COVID-19 a Catalunya. Cal recordar que, en les mesures restrictives de mobilitat durant el mes de juliol, ja es van tenir en compte les característiques específiques d’aquest territori, aplicant el criteri de regions metropolitanes de salut.

Enf9S5DXUAEzZm

El consistori cornellanenc entén que l’obertura ha de ser ordenada i progressiva si les condicions sanitàries ho aconsellen, però també considera que aquesta premissa no és incompatible amb facilitar un major espai de moviment a la ciutadania, sobretot la que viu amb una elevada densitat de població, i en conseqüència precisa disposar de majors espais de moviment.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-Arxiu