Sant Boi ofereix un nou servei per a dones víctimes de violència masclista

El conseller Chakir el Homrani ha visitat avui el recurs d’abast comarcal que realitza una atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones i també a les seves filles i fills a càrrec

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han visitat avui el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) al Baix Llobregat. Aquest recurs, ubicat a Sant Boi de Llobregat, compta amb un equip de nou professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec.

EnlvgDhXEAMOyZ

BIG 918204414112420 02

En el decurs de la visita, el conseller ha destacat que “en un any i mig hem doblat la xarxa de SIE al país amb una doble perspectiva. D’una banda, assegurar l’arrelament a tot el territori en aquelles parts del país que no tenien un SIE de referència i, de l’altra, actuar en aquells territoris molt poblats que necessitaven un SIE més per donar resposta”. En aquest sentit, El Homrani ha remarcat que amb el treball fet el darrer any i mig “hem pogut passar que cada SIE fos de referència per 400.000 possibles dones, a tenir un SIE de referència per cada 100.000 dones”. El conseller també ha insistit en la importància de l’abordatge pluridisciplinar d’aquests serveis, que apleguen professionals d’àmbits molt diversos i “ofereixen una mirada global i que no revictimitza”, gràcies al treball col·lectiu dels equips. 

BIG 267224714112420 02

EnlvgC8WEAAyJoq

A la comarca del Baix Llobregat, aquest SIE s’afegeix al que ja existeix a Sant Feliu de Llobregat. El SIE de Sant Feliu de Llobregat, ha atès 371 dones i 86 nens i nenes de l’1 de gener a 31 d’octubre de 2020. El nou SIE cobrirà especialment la Zona Centre de la comarca (Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) i juntament amb el Servei d’Intervenció Especialitzada de Sant Feliu, cobrirà les zones més perifèriques de la comarca: el Nord (Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve de Sesrovires) i el Delta (Begues, Castelldefels, El Prat, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans).

BIG 670194714112420 02

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Redacció / Fotos: Dep. TASF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
96

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix