Acusen Balmón de no condemnar la violència contra la Marxa de Cotxes

Imprimeix

Segons la Xarxa de Cornellà per la República “és democràticament inadmissible la posició de l’alcalde de Cornellà respecte als incidents que van passar l’1-O contra pacífics manifestants”

El Síndic de Greuges de Cornellà va rebre el 17 de novembre passat una representació de Xarxa de Cornellà per la República, on se li van exposar, en primer lloc, les agressions feixistes contra els manifestants independentistes en la Marxa Pacífica de Cotxes de l'1 d'Octubre, celebrada en el seu tercer aniversari; i, en segon lloc, per fer-li saber que l'alcalde de la ciutat, Antonio Balmón, no ha condemnat la violència exercida contra els membres de la Marxa.

Captura de pantalla 2020 10 04 a las 7.48.39

De fet, el passat 11 d'octubre Xarxa de Cornellà per la República havia comunicat els fets esdevinguts a l’alcalde. (Adjuntem l'escrit número 1.) A la vegada sis de les víctimes van presentar la corresponent denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà, que les va tramitar als jutjats corresponents.

Uns dies més tard, l’alcalde va contestar amb un correu electrònic, en el qual no condemnava la violència i se situava en una posició d'equidistància “inadmissible entre veïns de Cornellà pacífics i persones violentes”. Aquesta equiparació contribueix a “incrementar el potencial amenaçador” dels violents, segons la Xarxa de Cornellà per la República. 

Captura de pantalla 2020 10 04 a las 7.47.39

El 18 de novembre passat, Xarxa de Cornellà per la República va presentar un escrit al registre municipal, en el qual es denuncia que “és democràticament inadmissible la posició del senyor Antonio Balmón Arévalo. En primer lloc, perquè no condemna la violència contra pacífics manifestants. En segon lloc, perquè equipara el llançament de pedres i el trencament de vidres contra una marxa pacífica amb la crema de fotos del monarca, un acte de protesta legítim segons el Tribunal Europeu de Drets Humans. En tercer lloc, perquè les persones preocupades per l'escalada de la violència del feixisme no podem ser equidistants. En quart lloc, perquè creiem que la Guàrdia Urbana hauria d'acompanyar les futures accions a realitzar.” 

Redacció / Fotos: CXR