L’Aeroport del Prat exigeix als passatgers PCR negatiu per entrar al país

Imprimeix

La mesura s'aplica a partir d'avui dilluns, i ara mateix afecta els vols procedents de tota la Unió Europea i de trenta-set països més

Els aeroports espanyols, entre els quals es troba l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, exigiran -a partir d’avui- als viatgers procedents de països o zones de risc (aquesta llista s'actualitza cada quinze dies a les webs www.mscbs.gob.es i www.spth.gob.es), una prova PCR negativa realitzada 72 hores prèvies a la seva arribada per poder entrar al nostre país. A més realitzaran tests d'antígens a aquells que no en tinguin.

passatgers aeroport prat

Aquestes mesures se sumen als controls que per contenir la pandèmia de coronavirus es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals als punts d'entrada, de tal manera que es manté el control de temperatura, el control visual i el control documental (el formulari de control sanitari), segons la normativa establerta pel Ministeri de Sanitat.

Els aeroports, a més, seguiran recordant per megafonia i amb cartells lluminosos la necessitat de portar mascareta i de complir les mesures higièniques requerides per les autoritats sanitàries.

1606050023395

A partir d’avui, els passatgers que arribin als aeroports s'han d'adreçar a les finestretes de control, en què hi ha uns cartells amb la llegenda 'foreing health authority' i on membres de Sanitat Exterior s'encarregaran de recepcionar les PCR que portin. En cas que els viatgers no duguin la PCR amb si, per la qual cosa poden ser sancionats, hauran de fer-se el test d'antígens als propis aeroports, on obtindran el resultat de la prova en un termini d'aproximadament una hora.

Per a això, s'han habilitat unes zones d'espera, una per abans de fer-se el test i una altra per esperar a conèixer el resultat; una sèrie de sales en què el personal mèdic farà les proves i un altre espai d'aïllament per a persones que puguin donar un resultat positiu en aquest test d'antígens. A més, s'ha disposat un nou punt de control secundari per, si falta algun tipus de documentació que emplenar, poder-ho fer allà amb l'ajuda de personal especialitzat. Els aeroports ja comptaven amb un dispositiu implantat per als controls sanitaris, que ara es veurà ampliat per realitzar tots aquests tràmits i els tests, en cas de ser necessari.

sanitaria del habilitada Fiumicino Roma 2547955376 75072830 651x366

Si el passatger dóna negatiu en el test d'antígens podrà continuar el seu viatge amb normalitat, i si dóna positiu s'activaran els protocols d'alerta sanitària establerts en coordinació amb les comunitats autònomes, amb objectiu de la seva derivació a un centre sanitari.

Els controls sanitaris a l'arribada a Espanya són d'obligat compliment, així que negar-s'hi comporta l'aplicació de la sanció corresponent.

2020032017521775185

Com una altra novetat, el formulari de control sanitari, que tot viatger ha d'emplenar abans de la seva entrada a Espanya, inclourà a partir d'ara una pregunta sobre si disposa d'una PCR negativa realitzada a les 72 hores prèvies a l'arribada al nostre país. El document ha de ser original, redactat en espanyol o en anglès i en format paper o electrònic.

En el cas que el formulari no s'hagi pogut emplenar telemàticament, a través del codi QR generat a través del web www.spth.gob.es o de l'aplicació Spain Travel Health-SpTH, es podrà presentar en format paper abans de l’embarcament, en aquest cas haurà d’acompanyar-se amb el document acreditatiu original de la realització de la prova diagnòstica.

Turistes alemanys arriben motiu Mallorca 2474162723 72578056 651x366

Els passatgers que mostrin la seva PCR negativa podran abandonar l'aeroport tret que els controls de temperatura o documentals detectin algun símptoma o sospita de la COVID-19, en aquest cas hauran de fer-se un test ràpid d'antígens als mateixos aeroports.

La important caiguda del trànsit als aeroports a causa del coronavirus i el fet que els passatgers se solen informar molt bé dels requisits que necessiten abans de viatjar fa preveure que tota l'operativa es pugui realitzar amb prou normalitat.

Redacció / Fotos: Arxiu-CCMA