Aprovat el pla d'obertura progressiva de les activitats socioeconòmiques

Començarà dilluns 23 de novembre i es farà per trams successius de quinze dies en funció dels indicadors sanitaris

El Govern va presentar ahir el pla d’obertura progressiva de les activitats econòmiques i socials que han estat afectades per les mesures per fer front a la segona onada de la COVID-19. Aquest pla de flexibilització començarà dilluns vinent, 23 de novembre, i es farà per trams successius de 15 dies, en funció dels indicadors sanitaris, cadascun dels quals permetrà més reobertures i ampliacions d’aforaments.

HLHC3DTREFHR7D35ZN7QCDISFA

EnMuKyqXYAM3JLo

Primer tram, a partir de dilluns vinent

Al primer tram, que començarà dilluns vinent, 23 de novembre, el pla preveu l’obertura de terrasses de bars i restaurants amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de diferents taules i una limitació de 4 persones per taula, excepte que es tracti de grups bombolla. Els interiors dels locals podran obrir amb aquestes mateixes condicions, però amb la limitació d’aforament del 30% i amb una bona ventilació. Pel que fa a l’horari d’obertura, ho podran fer de les 6 del matí fins a les 21.30h.

122299950 3403653083084000 4209723126212722349 o

A les universitats i escoles continuaran vigents les mesures que hi ha establertes ara de presencialitat a infantil, primària i ESO; i a batxillerat i universitats amb docència de teòrica virtual. Pel que fa a les extraescolars, continuen obertes les activitats extraescolars i esportives organitzades pels centres educatius amb els grups estables de les activitats lectives. I s’hi afegeixen: les activitats esportives no competitives a l’aire lliure i espai tancat organitzades pels mateixos centres escolars; els ensenyaments de règim especial no reglat: formació pràctica presencial fins a un màxim de 6 alumnes, i tota la resta d’activitats extraescolars, també amb un màxim de 6 alumnes.

Respecte a les activitats culturals, podran obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un 50% de l’aforament i sempre amb un màxim de 500 persones en el cas de grans espais on el 50% fos superior a aquesta xifra. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions, però el límit d’aforament passarà del 30% vigent actualment al 50%.

El6NkZEXUAIW7I2

Aquesta primera etapa d’obertura s’obren també les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés; i les instal·lacions en espais tancats amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia i sense vestidors, excepte en el cas de les piscines.

Pel que fa als comerços, continua la limitació del 30% d’aforament per als establiments de menys de 800 metres quadrats. Respecte els establiments de més de 800 metres quadrats, s’aixequen les restriccions d’espai que hi havia i passen a estar obertes al 100% de la superfície amb un aforament del 30%.

Pel que fa a les activitats recreatives restaran tancats els espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

Els actes religiosos i cerimònies civils es podran celebrar amb un 30% d’aforament.

La consellera també ha indicat que en aquest tram es mantindrà el màxim de 6 persones en l’activitat social privada.

Segon tram: reobertura de centres comercials

En aquest període es preveu la reobertura centres comercials amb un 30% d’aforament, i que els comerços passin del 30 al 50% d’aforament.

isyjmhddgqoxiuvu4gz5

El comerç i la restauració podran obrir els interiors dels establiments amb el 50% d’aforament. I els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 70% d’aforament.

Tercer tram: reunions fins a un màxim de 10 persones

El tercer tram ens situarà al 21 de desembre, si tot va en la bona direcció. En l’àmbit esportiu, l’aforament a l’aire lliure passarà al 70% i als interiors al 50%. I els actes religiosos i cerimònies civils passaran al 50% d’aforament.

Quart tram: recuperació progressiva de la presencialitat en l’àmbit educatiu

En el quart tram, que seria a partir del 4 de gener, les novetats seran en l’àmbit educatiu, ja que es recuperarà progressivament la presencialitat a batxillerat i extraescolars, i es recuperaran les competicions esportives. També, els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb la limitació del 70% de l’aforament però el màxim de persones passarà a ser de 1.000.

Finalment, el Govern rectifica el pla de represa publicat al DOGC i permetrà la reobertura de sales de concerts –sense servei de bar- i de restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert en les mateixes condicions que la restauració. El pla també recorda que totes les activitats culturals s’han de fer amb públic assegut.

Redacció / Fotos: Google Maps-Basket Almeda-Ajuntaments

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix