S'inicia l'estudi de millora de transport públic per carretera del Baix

Imprimeix

Territori i Sostenibilitat, l’AMB i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’elaboren de forma conjunta

El director de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, David Saldoni, el director de l’àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Joan Maria Bigas, i la consellera de Mobilitat del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Laia Flotats, han donat el toc d’inici a l’estudi de millora de transport públic per carretera a la comarca del Baix Llobregat fent-ne una presentació telemàtica davant del Consell d’alcaldes.

concurso baixbusL’objectiu de l’estudi és analitzar el transport a la demanda a la comarca, procurar que tots els municipis tinguin un servei de transport públic adequat a la seva demanda real i que tinguin accés mitjançant transport públic als seus CAP o als centres sanitaris de referència. I en aquest sentit vol millorar:

“L’anàlisi que es farà a partir d’ara a l’àmbit de la comarca del Baix Llobregat serà molt útil per homogeneïtzar i connectar els serveis de transport públic de la primera i la segona corona. Des de fa temps l’AMB està treballant amb els municipis en la millora dels serveis per aconseguir aquest objectiu, al qual ara es donarà un nou impuls”, ha exposat el director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Joan Maria Bigas.

7ca51f9d 578a 44fb 879a 9ad33b3f7a33

Pel director de Transports i Mobilitat, David Saldoni aquests estudis de millora del transport públic per carretera són molt importants pel territori, ja que a través d’un contacte directe amb els ajuntaments de la comarca, es tenen en compte les seves peticions de millora; acostant més el transport públic als ciutadans.

El Baix Llobregat té una superfície de 485,99 km2, una població de 825,963 habitants, i una densitat mitjana de 1.699,6 hab/km2. Està format per 30 municipis, entre ells Sant Feliu de Llobregat, la seva capital. Els municipis de Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, el Prat de Llobregat i Viladecans són els més poblats.

Redacció / Fotos: Arxiu-Dep. Territori i Sostenibilitat